Detik yang takkan dapat dilupakan oleh ibu ini apabila terkunci di dalam bilik air bersama anak-anak lebih 7 jam lamanya.

Itulah yang di alami oleh ibu bernama Safra Hussain yang berkongsi pengalaman mencemaskan itu.

Alhamdulillah. Kami anak-beranak selamat🤲🏻
.
Semalam terkurung dalam bilik air dgn anak3 selama 7jam lebih.
.
Paling risau kan anak2,sampai biru kecut tangan kaki. Cara kita org nak survive “Buka air heater paling panas” tapi risiko sesak nafas.
.
Masa tersedar terkunci dari dlm, cuba untuk tenangkan diri sebab kita sejenis cepat panik, cuba alihkan tumpuan anak2 main bubble.
Macam2 usaha nak buka pintu sampai hanger towel pun kita cabut untuk ketuk tombol.
Segala usaha sia-sia🥺


.
Bila Mikayla cakap lapar,kita suruh dia minum air heater, Maleeqa plak menyusu je…..sampai tahap kita dah hypo… dh lemah rasa nak tidur, rasa mcm nak tutup je mata.
.
Hanya Allah je tahu, masa awal2 cuba nak alihkan perasaan panik, kita basuh lah toilet, bila dah hujung2 tak tau masa tu pkul berapa dah rasa x kuat tp tngok anak2 cuba kuatkan diri dan ketuk2 tombol…. masih sia2.

IKLAN


.
Bila Mikayla cakap “Im cold” sbb mikayla sejenis kalau tidur dlm aircond taknak selimut sbb dia suka sejuk… tp kalau dia cakap “dah sejuk” luluhnya hati…. dia siap tanya kenapa tangan dia warna putih….. tangan kaki dia dah kecut……
.
Pukul 2 suami tak sedap hati dah sebab kita tak update story, tak seen wassap & tak jawab phone…. pukul 4.30 dia tergerak hati nak pergi skolah Mikayla, bila cikgu ckp mikayla tak pergi sekolah, terus cepat2 balik rumah.


.
Alhamdulillah 🤲🏻
Pengajaran untuk kita dan juga semua.
Selain Allah tempat bergantung, bawalah phone kemana sahaja🙏🏻

IKLAN

P/s : Rupanya tombol jenis ni memang kena berhati2, ramai rupanya dah terkena cuma cerita kita sadis sbb dalam bilik air…. kalau dlm bilik mungkin lah kita boleh terajang.


.
Maaflah ayat bercelaru sbb anak2 bangun tidur pun menangis je.

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club