Kegembiraan penyanyi nombor satu negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza menimang cahaya mata bukan hanya dikongsikan bersama ahli keluarga, bahkan seluruh rakyat Malaysia tidak ketinggalan mengucapkan tahniah.

Umum mengetahui perjalanan untuk mendapatkan zuriat bukan semudah yang disangkakan. Pelbagai ujian dan dugaan terpaksa dilalui oleh isteri kesayangan Datuk Seri Khalid Mohd Jiwa ini.

Tidak hairanlah, ramai yang sebak dan tersentuh hati bila mana lahirnya bayi lelaki penyanyi berkenaan.  Ini termasuklah Beauty & Co. Clinic menerusi lama instagramnya telah memuat naik sebuah video semalam yang memaparkan perjalanan Siti dalam melahirkan bayi keduanya.

Menerusi video berdurasi 6 minit itu, ia memaparkan temu bual ringkas Siti dan suaminya yang mesra disapa Datuk K. pasangan ini menceritakan pengalaman dan luahan hati sepanjang kehamilan penyanyi tersebut berlangsung.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beauty & Co (@beautynco.clinic)

Dalam sesi temubual bersama Datuk K, warga maya sedikit tersentuh apabila beliau meluahkan isi hatinya yang kemungkinan tidak sempat melihat anak-anaknya bersama Siti membesar atau berjaya satu masa nanti.

“I just want her to know that I just love her, she’s always in my heart. I truly honestly love her. And all my prayers sebagai seorang suami yang sangat-sangat menyayanginya untuk selamat melahirkan.

“Saya percaya kedua-dua anak ini akan memberinya berjuta-juta kegembiraan dan harapan yang menggunung. InsyaAllah kedua-dua anak ini akan menjadi solehah dan soleh yang akan menyayangi ibunya.

Sebab pada saya, menjangkau umur yang melebihi 60 tahun dan Siti baru 40an dan anak yang baru dilahirkan… untuk melihat mereka berjaya ataupun grown up, possibilities ia adalah agak kecil.

“Apa yang saya doakan anak-anak inilah yang akan bersama-sama ibunya. Yang akan mengharungi masa depan mereka bersama. InsyaAllah,” katanya.

IKLAN
Sumber Harian Metro

Rata-rata yang melihat video berkenaan meluahkan rasa sebak dan mendoakan semoga Dato K dipanjangkan usia dan diberikan kesihatan yang baik supaya dapat melihat anak-anaknya membesar suatu masa nanti.

Terdahulu penyanyi lagu Anta Permana itu selamat melahirkan bayi lelaki menerusi kaedah pembedahan di sebuah pusat perubatan di Selangor, jam 6.21 pagi, semalam.

IKLAN

Siti dan suami, Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa yang berkahwin pada 21 Ogos 2006 dikurniakan cahaya mata pertama, Siti Aafiyah yang kini berusia tiga tahun juga menerusi proses IVF.

Sumber: beautynco.clinic  & Bad Arsila

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club