Kehidupan berpasangan akan membuahkan ketenangan yang tidak mampu diluahkan dengan kata-kata. Tidak dinafikan juga, bila ada pasangan di sisi  membuatkan kita lebih bahagia dan  bersemangat.

Bahkan mendirikan rumah tangga meskipun suami dan isteri di ambang usia emas, mahligai perkahwinan yang dibina itu akan dapat membantu mereka meniti hari-hari tua bersama dengan bahagia dan bermakna. Paling tidak, bila sakit pening ada juga peneman di sisi untuk membantu.

Berkongsi saat bahagia seorang ibu yang berkahwin semula setelah 10 tahun hidup bersendirian oleh anaknya  di laman TikTok, @Zzianazamzuri menceritakan kembali kisah ibunya bertemu jodoh.

 

Menurut @Zzianazamzuri, ibunya yang bertemu jodoh sekali lagi di usia tua atas usaha anak menantu. Ibunya berkenalan dengan seorang lelaki yang merupakan seorang duda melalui telefon.

Lebih kurang tiga bulan usia perkenalan mereka, kedua-dua pasangan itu selamat bernikah di Jabatan Hal Ehwal Agama Negeri Perlis dengan majlis yang cukup ringkas pada 14 Julai lalu.

Menjengah di ruangan komen warganet ramai mengucapkan tahniah dan mendoakan agar ibu dan ayahnya berbahagia hingga jannah. Manakala @Zzianazamzuri juga mengucapkan lafaz syukur Alhamdullilah dan berterima kasih kepada semua yang mendoakan untuk mak dan ayahnya.

@zzianazamzurisemoga berbahagia mak❤️ lebih 10 thn hidup tak berteman.Anak² sentiasa doakan yang terbaik untuk mak😘##fypシ♬ Lagu Cinta – Asmara

Bahkan menurutnya lagi, walau terasa gembira, diakui juga berlakunya ‘drama air mata’ saat melepaskan ibunya berpindah. Rumah baharu yang bakal ibunya duduk terletak di Kedah dan dia sendiri tidak tahu kerana belum pernah sampai ke rumah berkenaan dek kerana larangan rentas negeri.

Di dalam video tersebut, turut kelihatan ibunya memandu kereta sendiri untuk mengikuti suaminya pulang ke rumah baharu mereka di Kedah.

IKLAN

Sumber : Tiktok @Zzianazamzuri

Nak tahu, KELUARGA ada hadiah wang tunai RM500 nak beri kepada anak-anak anda! Caranya mudah sahaja, anda perlu kongsikan perasaan rasa bangga menjadi anak Malaysia.

IKLAN

Untuk maklumat lanjut layari je laman web https://toko.ideaktiv.com/product/virtual-himpunan-saya-anak-malaysia/ , baca syarat kelayakan dan jangan lupa untuk berdaftar di sana ya!

Sebarang soalan boleh di http://www.wasap.my/60169647520

Jom sertai E-Keluargagader BELAJAR ONLINE ROTI JALA VIRAL dengan daftar segera di https://toko.ideaktiv.com/product/ceriakan-hati-dengan-buat-roti-jala-viral/ atau  Whatsapp di http://www.wasap.my/60169647520

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club