“Cara Berfikir Next Level.” Throwback Perjalanan Hidup 10 Tahun, Khairul Aming Dapat Pujian Warganet.

Siapa yang tak kenal dengan  selebriti masakan Khairul Amin Kamarulzaman a.k.a Khairulaming yang pernah mencetus fenomena dengan jualan sambal Nyet pada tahun lepas cecah hingga RM7.5 juta.

Muat naik terkini, usahawan muda kelahiran Kota Bharu, Kelantan ini berkongsi video meraikan hari jadinya sempena 30 tahun.

Dalam video berkenaan memaparkan kisah kehidupannya bergelar graduan, alam pekerjaan, pembabitan awal dalam dunia masakan di media sosial dan pahit getir dalam dunia perniagaanya sebelum berjaya seperti hari ini. Next level cara berfikir!

RUPANYA PELAJAR CEMERLANG & KERJAYA YANG HEBAT!

Di Sebalik Populariti Kerjaya Sebagai “Mr. Pilot”.

 

Dapatkan My Qalam Elite Digital Perjuzuk Set dengan diskaun RM5 apabila anda menggunakan kod KELGST5 di sini 

Menerusi videonya, siapa sangak Khairul Aming telah tamat pengajian pada usia 22 tahun dengan mendapat anugerah dekan yang membuatkan ramai kagum dengan pencapaianya.

Tidak pernah tersasar dengan kehidupan, memasuki dalam dunia  kerja dalam bidang oil & gas, graduan Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Mekanikal dari Vanderbilt University, Tennessee, Amerika Syarikat ini sentiasa fokus apa yang dilakukan.

Dalam tempoh bekerja, dia juga turut melakukan tutorial masakan di media sosial sehingga meriah perhatian ramai.

 

Malah menjadikan medium miliknya ‘rasapop’ untuk memperkenalkan sambalnya namun percubaan kali pertamanya tidak menjadi. Habis segala simpanannya ‘terkubur’

IKLAN

Namun itu tidak pernah menjadi dirinya patah semangat. Jejaka yang mempunyai ketinggian 184cm  terus mengorak langkah dengan mengambil keputusan untuk berhenti kerja. 

Fokus kepada apa yang dilakukan, akhirnya, kejayaan akhirnya menjadi miliknya apabila jualan sambalnya mencecah hingga lebih RM 7 juta!

Kini dia telah membuka kilang untuk meneruskan perniagaanya. Nyata Khairul Aming kini menuju gemilang.

Katanya sebelum mengakhiri video sempena hari jadinya, sempena usia 30 tahun dia bercadang untuk reward dirinya dengan melakukan banyak ‘travel’  bagi tujuan penerokaa di tempat lain.

 

 

IKLAN

 

@khairulamingHari ni genap aku berusia 30 tahun, dan aku compile video ni untuk dijadikan diari hidup dari umur 20 ke umur 30. Terima kasih kepada korang semua sebab support insan bernama khairulaming ni ❤️🥺♬ original sound – Khairulaming

WARGANET UCAP TAHNIAH!

Meninjau di ruangan komen ramai yang memuji sikap jejaka ini yang tidak pernah putus asas untuk mencuba. Antara komen berikut adalah.

“Budak bijak, no wonder cara cakap, cara handle problem bisnes cool je. 22 dah ada degree, dekan pulak tu. aku 22 dulu still cari hala tuju.”

“Semua orang berjaya start from zero to hero.”

“Such an inspiration! Happy birthday.”

IKLAN

“Bukan calang-calang tahniah dik anda seorang yang hebat.”

“Bukan kaleng-kalang yer akademik tokey sambal. cayalah!”

 

“Next Level Cara Berfikir.” Throwback Perjalanan Hidup 10 Tahun, Khairul Aming Dapat Pujian Warganet. “Next Level Cara Berfikir.” Throwback Perjalanan Hidup 10 Tahun, Khairul Aming Dapat Pujian Warganet. “Next Level Cara Berfikir.” Throwback Perjalanan Hidup 10 Tahun, Khairul Aming Dapat Pujian Warganet. “Next Level Cara Berfikir.” Throwback Perjalanan Hidup 10 Tahun, Khairul Aming Dapat Pujian Warganet.

 

Sumber: khairulaming

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

 

“Next Level Cara Berfikir.” Throwback Perjalanan Hidup 10 Tahun, Khairul Aming Dapat Pujian Warganet.