Setiap kali menjelang hari lahir anak-anaknya, pasti Jejai tidak lupa membuat titipan ucapan yang cukup menyentuh hati.

Terbaru, pemilik nama sebenar Rizal Ashram Ramli memuatnaik ucapan istimewa bersempana dengan ulang tahun kelahiran anaknya, Putra Rayqal Ramli yang kini telah menginjak usia 13 tahun.

Dalam ucapannya, Jejai mengakui sebak apabila melihat perubahan anaknya yang kini sudah pun semakin meningkat remaja.

“Dearest Rayqal, 13 years ago you entered the world, it all changed, I became a father. It seems very recent. When u were small I remember how you snuggled into a warm little ball in my arms, I studied every inch of you, looking at your tiny fingers and tiny toes.

“Sayang, things are changing, just as they are supposed to change, because you are growing up. It’s kind of a difficult transition for me, I cant imagine how difficult it is for mummy seeing things changing so quickly before our eyes. But you should know I am incredibly proud of the young man you have become.

“So many things happened this past year, your voice changed, you grew taller than mummy and the most memorable and difficult one was when I had to send you to boarding school. I didn’t know how you were going to cope, but I was so happy when you told me that you loved it over there. I don’t know exactly what you will do or who you will be five years from now, but I hope that the path you are charting for yourself is good.

Tambahnya lagi, dia juga terpaksa menerima kenyataan bahawa anaknya itu kini tidak akan selalu berada di sisi nya dan adakalanya dia harus berhadapan dengan masalahnya sendiri.

“But I am afraid for you too, I can’t always save you in the ways that I once could. When you were younger, I could stop you before you crossed the road or grab your hand before you touched something dangerous.

“Now you are facing problems that aren’t always visible to me, youu are maturing, managing your own self. I tell my self that it is part of growing up and I have to accept it. But if you can slow down just a little, I will be fine with that, too 😂.

Dalam masa yang sama, dia menitipkan pesanab supaya anaknya itu  menjadi insan yang berguna buat keluarga, masyarakat dan negara.

“Sayang customary advice I write to you yearly on your birthday, ingat selalu kepada Allah, hormati ibu, bapa, atok, tah dan semua kaum keluarga. Jadilah seorang yang berguna kepada agama, bangsa dan negara.

“I have one job. It is to be the best parent I can be. I hope I have done it well enough. I love you sayang! Happy Birthday! Love Always and forever.”

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rizal Ramli (@rizalashramrnt)

Perkongsian ucapan tersebut dimuatnaik menerusi laman Instagram miliknya itu telah membuatkan ramai tersentuh hati selain turut menitipkan ucapan hari lahir buat Raykal.

li16na Happy birthday Rayqal💞 and i always look forward to your bday msg to your kids.. always heart-warming.
azianhanimamat Seorang ayah….pandai menulis buat anak, tiap tahun baca… Smg menjadi kenangan buat anak setiap pesanan tu nanti😍😢
nieyna9211 Suka tengok Rayqal ni dari dia kecik lagi….muka dia penuh kasih sayang…lembut je…❤️
noorhafiza.ismail Happy birthday Rayqal… Ingat pesan daddy…Semoga membesar dengan sihat dan sentiasa dlm lindungan Allah SWT…❤️
izzasaad Happy Birthday Rayqal semoga sentiasa dilindungi Allah swt Dan dipermudahkan segala urusan rezeki Dunia n Akhirat.

Sumber: rizalashramrnt

IKLAN

ARTIKEL MENARIK: “Daripada 7.8 Billion Manusia, Kamu Bertakhta Di Hati.” Aksi Malu-Malu Heliza Bikin Terhibur, Sweetnya Ucapan Suami

ARTIKEL POPULAR: “Ditanya Nak Hadiah Apa, Saya Cuma Nak DOA.” Suami Dedah Sebab Pilih Heliza, Resepsi Dihadiri Ilmuan, Alunan Al-Quran & Tazkirah

“Selepas 35 Tahun, Bertemu Jua Pemilik Tulang Rusuk.” Mas Kahwin Senaskhah Al-Quran, Heliza Helmi Selamat Bergelar Isteri


Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club