Baru-baru ini , lalu satu perkongsian seorang ibu yang meluahkan rasa tertekan dan kecewa dengan melihat soalan matematik darjah satu anaknnya yang begitu tidak masuk akal. Seperti soalan KBAT!

Reaksi ibu ini menarik perhatian para ibu bapa yang lain turut menyokong kenyataan Nur Atiqah zulkiplee di Facebook, malah merasakan perkara yang sama yang dihadapi oleh ibu bapa.

Soalan Matematik Darjah Satu jadi Perhatian, Ibu Meluahkan Rasa Bingung  Bagaimana Nak Ajar Anak Soalan Matematik Darjah Satu jadi Perhatian, Ibu Meluahkan Rasa Bingung  Bagaimana Nak Ajar Anak

Benarlah, kalau saya yang baru melihat soalan pertama saya dah naik darah tinggi! tapi mungkin saya sendiri memang lemah dalam subjek matematik.

Tambahan pula, Silibus terkini banyak berubah berbanding zaman dahulu, sebab itu anak-anak masa kini lebih jauh bijak dan pemiliran mereka lebih advance.

IKLAN

Meninjau di ruangan komen, ramai ibu bapa turut mengeluh perkara yang sama

Soalan Matematik Darjah Satu jadi Perhatian, Ibu Meluahkan Rasa Bingung  Bagaimana Nak Ajar Anak

 

IKLAN

Dalam tertekan melihat soalan tadi, Ada juga komen yang menggelitik hati untuk saya kongsikan

Soalan Matematik Darjah Satu jadi Perhatian, Ibu Meluahkan Rasa Bingung  Bagaimana Nak Ajar Anak

Soalan Matematik Darjah Satu jadi Perhatian, Ibu Meluahkan Rasa Bingung  Bagaimana Nak Ajar Anak Soalan Matematik Darjah Satu jadi Perhatian, Ibu Meluahkan Rasa Bingung  Bagaimana Nak Ajar Anak

IKLAN

Rakyat Malaysia tak pernah tak kelakar kalau dah stress. Perkongsian tersebut daripada stress bertukar menjadi kelakar. Tetapi komen itu hanyalah gurauan semata-mata.

Sumber : facebook Nur Atiqah zulkiplee