Hasil kreativiti benda simple pun nampak menarik. Pasangan suami isteri ini berkongsi cara dan tips mudah untuk buat sendiri meja bar yang sangat sempurna dan mewah sesuai untuk ruangan dapur di rumah. Dapat jimatkan kos lagi kalau buat sendiri kan.

Jika anda mahu buat sendiri, boleh tengok cara yang dikongsikan oleh saudara Atam Ayu ini.

Pecaya tak kome kos kaunter table bar maktam ni kos tak sampai pun 150.00? Meh maktam share
.
Sebenarnya maktam dah lama teringin nak buat bar table ni kat rumah singgah maktam ni.. duk riki hat ikea ok gak.. tapi ikea jauh lepastu maktam takde transport pula nak bawak top dia hat beso2 tu..kiki
.
So maktam buat la sendiri..berbekalkan imaginasi maktam dan paktam realisasikan.


.
Biasalah isteri sentiasa jadi mandor..
.
Ok ni bahan2 dia..
.
Papan playwood 12mm 2×4 = 17.50
2 batang kayu inci 2×1 panjang 6kaki= 5.00
5 shelves compactment = 59.90 tesco
Kaki sofa = 2.50/ beli 4 = 10.00
Wallpaper marble jenis pvc = 6.60 semeter
Sesiku L = 2.00
Cat kayu =36 .00

Total = 137.00 sahaja..



IKLAN

IKLAN

Siap dah.. jadila.. nanti kita cari stool ye..

.
#rumahinapatam
#atamshouse

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club