Semalam Reen Rahim telah mengumumkan yang dia bakal menamatkan zaman bujang pada hujung bulan ini dengan jejaka yang dikenali dengan pangkal nama MR H.

Menariknya, majlis yang bakal diadakan nanti telah mendapat tajaan sebanyak RM 15 juta. Bertuah sungguh Reen dan pasangan.

Menurut Reen Rahim, bakal suaminya itu lebih muda 6 tahun darinya dan mereka telah berkenalan sejak 2 tahun yang lalu.

Sebenarnya ini yang menarik perhatian netizen kerana sejak akhir-akhir ini ramai artis wanita memilih pasangan yang lebih muda sebagai teman hidup.

Malah selebriti terkenal Neelofa baru-baru ini telah memuatnaik hantaran dengan hashtag #SuamiMudaKauAda sewaktu menghadiri majlis konvokesyen suaminya, Pu Haris mencuit hati netizen.

IKLAN

Mesti Baca :

Bagi yang bertanya kenapa kini wanita berusia lebih menjadi pilihan lelaki. Nak tahu sebabnya, jom baca penjelasan di bawah ini.

1. Wanita berusia lebih matang dari segi perangainya dan lebih bijak dalam menentukan halatuju hidup mereka.
2. Kedudukan kewangan wanita berusia juga lebih stabil berbanding gadis muda. Wanita yang lebih muda biasanya ‘clingy’ dan juga agak keanak-anakan. Tetapi bagi seorang lelaki, keyakinan seseorang wanita itu lebih menarik perhatian mereka.
3. Wanita berusia mempunyai daya intelek yang lebih tajam, berkeyakinan dan boleh diajak berbual tentang pelbagai perkara sebab mereka lebih berpengalaman selain lebih tenang.
4. Banyak pengalaman juga membuatkan wanita berusia lebih realistik dan berpijak di bumi nyata.
5. Wanita berusia mempunyai emosi yang lebih stabil. Mereka lebih bersikap positif, tenang, mampu melihat potensi pasangan dan bersikap jujur dalam menyuarakan pendapat.
6. Wanita berusia lebih pandai membawa diri, dan cara mereka bergaul dengan orang sekeliling menunjukkan yang mereka telah mengenal diri sendiri dengan baik. Kestabilan dalaman inilah yang membuatkan mereka lebih menarik.

IKLAN

Artikel Berkaitan

7. Wanita berusia lebih tahu selok-belok kehidupan. Merekalah yang akan memberitahu pasangan apa yang mereka mahukan dan lebih yakin atas semua itu. Mereka juga tahu tentang perasaan mereka, dan mengapa mereka merasakan sedemikian.
8. Mempunyai hubungan percintaan dengan wanita berusia lebih ‘adventurous’ dan satu perjalanan cinta yang menyeronokkan. Wanita berusia lebih menggalakkan pasangannya untuk menjadi diri sendiri dan menjadi dewasa berbanding pasangan yang sebaya atau lebih muda.
9. Wanita berusia seumpama ‘taboo’ dan ada lelaki yang merasakan ‘taboo’ atau perkara terlarang itu menarik. Mengikut kebanyakan budaya, adalah agak salah untuk wanita berusia bercinta dengan lelaki lebih muda, tetapi bagi lelaki berusia yang bercinta dengan gadis yang muda, itu masih normal.
10. Bercinta dengan wanita berusia kurang saingan. Biasanya gadis muda yang lebih suka dikejar oleh para lelaki. Jadi apabila kurang saingan, pasangan wanita berusia biasanya dilimpahi kasih sayang dan perhatian yang lebih.
11. Wanita berusia lebih berkuasa. Lelaki muda kurang pengalaman dan kadang-kadang tidak tahu apa yang perempuan mahukan dari mereka. Sikap mahu berkuasa ini membantu, lebih-lebih lagi jika wanita itu pernah berpasangan dengan lelaki muda sebelum ini.
12. Wanita berusia mempunyai lebih sifat keibuan. Ada yang mengatakan, dalam diri lelaki sentiasa ada jiwa anak kecil. Sifat keibuan inilah yang dapat memenuhi kemanjaan tersembunyi ini.

IKLAN

Walaubagaimanapun, jodoh dan pertemuan semua telah ditetapkan Allah SWT.Kita hanya mampu merancang perhubungan ini.

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

#SuamiMudaKauAda! Selepas Neelofa, Hana Ismail Kini Reen Rahim Pula. Ini Sebab Mengapa Lelaki Pilih Wanita Berusia