Sesungguhnya menjadi seorang wanita yang tabah itu bukan sesuatu yang mudah. Perjalanan hidup penuh suka duka menjadikan ia sebuah pengalaman yang yang memberikan kekuatan dalam diri.

Memang benar, seorang isteri harus dilayani penuh kasih sayang, namun tidak semua bernasib baik untuk menjalani kehidupan bahagia sehingga til jannah.

Sebagaimana perkongsian yang dipaparkan oleh Ustazah Asma Harun mengenai suka duka seorang wanita yang tabah menjalani kehidupan.

Ikuti perkongsiannya.

Ada seorang isteri, dengan air mata yang tidak pernah kering, sentiasa mendoakan kebaikan demi kebaikan buat suaminya. Bila ditanya kenapa terusan mendoakan kebaikan sedang sekarang segalanya begitu menyakitkan?,

IKLAN

Jawapannya, beliau sedang cuba membina cinta kerana mencari redha Allah, bukan redha suami. Kedua, kerana yakin setiap doa yang baik merupakan satu ibadah walaupun belum nampak hasil setelah sekian lama, beliau yakin bahawa setiap doa yang tertahan digantikan dengan yang lebih baik daripada Allah, Alhamdulillah, sentiasa ada rezeki untuk dia dan anak-anak, mereka sentiasa saling berkasih sayang dan menguatkan. ketiga, baginya tidak ada satu pun usaha yang akan disia-siakan Allah, lambat atau cepat sahaja, jika tidak didunia insyaAllah di Syurga Allah. Dia mohon doakan agar terus kuat berdoa dan menjadi isteri yang baik buat suaminya.

Isteri Teguh Membina Cinta, Namun Suami

Dahulunya mereka saling mencintai, suaminya seorang yang penyayang dan sangat prihatin, bahagia sekali wanita ini dikurniakan suami yang sempurna bagi dirinya. Susah payah membina kehidupan bersama 5 orang anak dirasakan sungguh indah. Namun sekelip mata suaminya mula berubah, meninggalkan solat, pemarah, bahkan sudah mulai memukul dan memaki hamun, sakit makan minum pakai sang isteri dan anak terabai sama sekali, suaminya dilamun cinta asmara yang merosakkan sehingga zina itu menjadi kebiasaan.

IKLAN

Sumber Bahagia Bukan Sekadar Suami Tetapi Anak Dan Orang Sekeliling. Deep Perkongsian Ini 

Wanita ini memilih untuk terus bertahan dalam rumahtangga yang dilihat sudah hancur, namun hatinya yang pecah sedaya upaya dicantumkan dengan kekuatan solat, doa, zikir dan alQuran. Dia sentiasa senyum sahaja, katanya.

IKLAN

Sumber bahagia bukan hanya daripada seorang suami, dia melihat dengan mata hatinya, dia nampak wajah anak, ibu ayah, adik beradik, kawan, jiran dll. Banyaknya nikmat Allah.. InsyaAllah doa yang baik-baik sahaja, akan dapat yang baik.

Kisah sebegini sangat banyak, tidak kurang juga suami yang bersabar dengan kecurangan isteri. Semuanya bermula dengan mata yang tidak dijaga, lidah mula berkata-kata, telefon lah penghubung segalanya.. Maksiat dirasakan Indah lalu ketagihan.

Nauzubillahi min zalik ya Allah.

U.Asma’ Harun

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI