Pastinya setiap antara kita biasa dengar ungkapan ‘Usaha Tangga Kejayaan’. Ya, inilah peribahasa yang sering kita dengar dalam kehidupan seharian bagi merealisasikan sesebuah impian hidup.

Perlu ada usaha! Sama juga halnya jika impikan agar diri kita ini kekal terlihat cantik walau telah berusia.

Usaha penjagaan kecantikan tersebut perlu dilakukan secara konsisten dan mengambil masa.

Hakikatnya, pasti ada siri penjagaan, amalan atau rutin yang perlu dipraktikkan sedari usia muda lagi.

Hal ini sebagaimana yang dikongsikan oleh Dzuriasikim Dzulkefli,51 tahun  mengenai rahsia kecantikannya.

Nak tahu detail, jom baca untuk info kita bersama.

Nama saya Dzuriasikim Dzulkefli. Saya berusia 51 tahun. Selalu orang tanya apa yang saya pakai untuk wajah. Ianya bukanlah rahsia. Saya telah menggunakan K’Hermosa selama 5 tahun tanpa bertukar. InsyaAllah dengan izin Allah ianya sangat membantu untuk wajah anda kelihatan segar dan lebih bermaya dan kulit yang lebih sihat.

IKLAN

TIPS MENJAGA WAJAH.

1. Pastikan jangan kerap bertukar barangan penjagaan wajah hanya kerana terpesona dengan iklan atau mengikut kawan atau kerana harga yang murah. Produk berkualiti dihasilkan dari bahan mentah berkualiti dan ianya tidak murah.

2. Apa sahaja yang digunakan untuk penjagaan diri adalah pelaburan. Diri kita adalah aset. Bukan bahan ujikaji. Pilih dengan teliti. Pastikan kita menggunakan produk selamat dan bersih lagi suci.

3. Jika menggunakan produk tempatan, sentiasa semak agar kita hanya menggunakan produk yang diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia sahaja. Usah ambil ringan bab ini. Anda boleh telefon terus KKM untuk buat semakan ya.

IKLAN

Tak Ada Shortcut Untuk Cantik. Wanita 51 Tahun Ni Kongsi Amalannya!

4. Pilih barangan yang terbukti keberkesanannya. Seboleh mungkin yang sudah lama berada di pasaran.

5. Gunakan dengan sabar, berdisiplin dan istiqamah. Hasilnya mungkin tidak dapat dilihat dengan mata kasar dalam masa 6 bulan. Tetapi akan kelihatan sangat ketara selepas 5 tahun apabila anda berdiri di sebelah rakan seusia anda yang tidak menggunakan sebarang skincare.

6. Setelah menggunakan skincare dengan cara betul, pastikan anda membersihkan wajah dengan cara yang betul juga.

IKLAN

7. Tidak ada shortcut untuk penjagaan diri. Tidak ada shortcut yang BAIK bagi menjaga keremajaan kulit. Suntikan akan merosakkan wajah dan membuat wajah kelihatan tidak semulajadi. Sebaiknya jagalah apa sahaja anugerah Allah kepada kita.

Tak Ada Shortcut Untuk Cantik. Wanita 51 Tahun Ni Kongsi Amalannya!

8. Pastikan anda menggunakan pelindung suria setiap hari. Kulit yang terdedah kepada matahari mudah mendapat banyak kesan penuaan.

Tak Ada Shortcut Untuk Cantik. Wanita 51 Tahun Ni Kongsi Amalannya!

9. Tidur dan minum air dengan secukupnya. Terutama bagi wanita berusia.

10. Elakkan diri dari stress. Please handle your stress…

sumber : Dzuriasikim Dzulkefli.

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI