Gambar sekadar hiasan

Kecoh di media sosial mengenai perkongsian yang memandang rendah kepada individu yang tidak mempunyai medical card. 

Dengan caption, “Dah 2022 tak ada medical card? Lemah.” Membuatkan ada segelintir warganet tidak bersetuju cara begitu dinyatakan. Ia seakan menyindir golongan yang tidak mempunyai card medical.

Sebagaimana perkongsian ini menegur caption begitu yang memberi peringatan bahawa tidak semua orang mampu berbuat demikian. 

Semoga kita muhasabah diri dan menghormati privasi setiap keluarga. 

Tak hina pun tak ambil medical card.
Tak de yang tak elok pun guna servis hospital kerajaan.

Sebelum saya ada medical card pun, di tempat beginilah saya dapatkan rawatan. Rawatan ok, ubatan ok, tempat pun selesa. Cuma bab menunggu tu je kena sabar sikit.

Di hospital swasta pun masih ada yang perlu menunggu. Dah tempat tumpuan orang ramai kan. Mana nak elaknya.

Bagi yang mampu nak ada medical card, alhamdulillah. Boleh beri ruang pada mereka yang tak mampu untuk dapatkan rawatan percuma.

Tapi, jangan sesekali persoalkan orang yang tak ada. Bukan semua orang mampu

Ini peringatan buat saya dan sahabat agen takaful juga. Untuk kita sebarkan kesedaran. Bukan memburukkan keadaan. Dan perlekehkan seolah kita duduk di kayangan.

“Bukan semua mampu untuk komitment bulanan.”- netizen

IKLAN

Sumber: Wawa Shauqi
Mesti anda teringat kartun-kartun zaman dahulu? Siapa yang selalu terpacak depan TV mesti tahu banyak kartun. Jadi jom tonton berapa banyak agaknya yang adik-adik BK kita ni tahu pasal kartun popular tahun 90-an dan awal 2000.

Follow dan subscribe Youtube Channel @BintangKecilMy#BintangKecilMy #BintangKecil #KitakanJuara

*Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

IKLAN