Dah jadi kebiasaan bila anak-anak dah berumahtangga, akan keluar ke rumah sendiri bersama keluarga kecil mereka. Ye la tak manis pula kan bila dah berkahwin duduk dengan mak ayah lagi. Waktu ni la suami isteri ini nak duduk berdikari dan nak ada privasi sendiri menjalani hidup bersama.

Namun lain pula bagi sebuah keluarga yang tular ini di mana beruntung anak menantunya bila di bapa membina rumah baharu untuk setiap anak kerana tidak mahu berjauhan antara satu sama lain.

 

Perkara ini dikongsikan oleh anaknya dalam satu perkongsian di laman Tiktok, yang menunjukkan deretan kediaman yang dibina di belakang rumah bapanya itu turut dilengkapi dengan ruang landskap serta tempat parkir.

Penyangkut baju murah-murah boleh tengok kat sini! 

IKLAN

Tak Nak Berjauhan Anak Beranak, Ayah Bina Rumah Baru Siap Pakej Parkir & Laman!

“Cara ayah tak nak anak duduk jauh dari dia, buatkan rumah seorang sebiji dekat belakang rumahnya. Pakej siap dengan parking dan laman rumah,” tulisnya dalam video tersebut.

IKLAN

Bagaimanapun, difahamkan @seketulajira tidak duduk secara percuma sebaliknya masih perlu membayar separuh daripada kos rumah kepada bapanya pada setiap bulan.

Rakaman berdurasi 38 saat itu memaparkan kira-kira empat unit rumah yang sudah siap dibina dan bersedia untuk dihuni oleh anak-anak serta menantu.

IKLAN
@seketulajiraSuch a blessing , semoga dimurahkan rezeki selalu 🤲🏻

♬ The Nights – Avicii

Meninjau di ruangan komen, rata-rata luah rasa teruja dan menyifatkan orang tua tidak memilih kasih. Malah, ada juga yang memintanya untuk memuat naik video rumah yang telah siap dibina.

@seketulajira Replying to @aimansyafiq3205 ♬ Bunga – Delorians

Sumber: TikTok @seketulajira