Siapa kata nak buat Cekodok atau Cucur kena ada tepung, guna roti je dah boleh dapat cucur yang sedap dan menyelerakan.

Nak tahu caranya jom cuba resipi yang dikongsikan oleh puan Mas Cotek. Resipi yang cukup simple tapi sedap. Boleh cuba untuk minum petang nanti.

Tak Pakai Tepung Pun Boleh Buat Cucur Yang Sedap, Guna Lebihan Roti Je. Mudah & Rangup, Cicah Sos Memang Padu!

CEKODOK ROTI GARDENIA..byk sgt aih iklan lalu lalang,lambat opah nk bersarapan..yesss!!! kasi peghabeh roti yg nk expired tu hah…ni kalau ada kuah kacang aje sedap giler abadi ni😋😋..ate x mandang..sos2 ni opah x gemo sgt..mkn jugak le…moh kite.

IKLAN

Tak Pakai Tepung Pun Boleh Buat Cucur Yang Sedap, Guna Lebihan Roti Je. Mudah & Rangup, Cicah Sos Memang Padu!

Bahan-bahan
12 keping roti kosong Gardenia Belian Online DISINI
1 biji bawang besar di cincang Belian Online DI SINI
2 cili merah dicincang             Belian Online DI SINI 
sedikit daun sup/ daun bawang dihiris halus
2 biji telur                              Belian Online DI SINI
1 sdt serbuk lada putih
1 sdt maggi secukup rasa Belian Online DI SINI
Garam secukupnya           Belian Online DI SINI

Tak Pakai Tepung Pun Boleh Buat Cucur Yang Sedap, Guna Lebihan Roti Je. Mudah & Rangup, Cicah Sos Memang Padu!

IKLAN

Nota:
Boleh tambah udang, ikan bilis, kentang, lobak dll jika suka. Pelbagaikan rasa.

Cara membuat:
– Roti digunting atau disiat-siat menjadi kepingan kecil.
– Satukan semua bahan.
– Gaul sehingga sebati.

IKLAN

Tak Pakai Tepung Pun Boleh Buat Cucur Yang Sedap, Guna Lebihan Roti Je. Mudah & Rangup, Cicah Sos Memang Padu!
– Panaskan minyak.
– Bulat-bulatkan terus masuk ke dalam minyak panas.
– Goreng hingga keemasan.

Tak Pakai Tepung Pun Boleh Buat Cucur Yang Sedap, Guna Lebihan Roti Je. Mudah & Rangup, Cicah Sos Memang Padu!
– Hidang bersama sos dll.
– Enak dimakan begitu sahaja.

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club