Rata-rata rakyat Malaysia mengetahui bagaimana sifat keterbukaan Kak KM sebagai seorang penjual bagi produknya. Walaubagaimanapun dirinya, keluarga semestinya no 1 bagi dirinya.

Walaupun terkadang gurauan Kak KM kedengaran kasar, kasih sayangnya kepada keluarga terutamanya buat anak-anak memang tiada bandingan. Seringkali kita dengar betapa lembut tutur bicaranya dengan 4 orang anak selain dibelai dengan penuh kemanjaan.

Namun semalam, usahawan jamu ini berkongsikan sebuah berita mengejutkan menerusi paparan video anak keduanya yang mesra digelar dengan nama Baby Rania dikejarkan ke pusat rawatan. Kak KM juga dilihat menangis kerana amat risaukan keadaan remaja berusia 13 tahun itu.

Kak KM mendedahkan Baby Rania menghidap jantung berlubang dan apa yang paling merisaukan, saiz lubang itu semakin membesar.

IKLAN

Saat itu, mereka sedang lakukan pemeriksaan kesihatan sebagai prosedur bagi mendaftar perlindungan insurans. Siapa sangka mereka dikejutkan dengan berita sedih sebegini. Tidak kesampaian hasrat untuk memiliki insurans, maka Kak KM perlu menanggung semua kos rawatan berkaitan.

IKLAN

Tambah Kak KM, sebenarnya sejak lahir lagi Rania sudah didiagnosis mempunyai masalah injap berlubang. Walaupun awalnya nampak normal sahaja, Rania yang kian meningkat dewasa semakin menunjukkan banyak simptom termasuklah masalah kesukaran bernafas.

Tak Sempat Daftar Insurans, Anak Kak KM Disahkan Hidap Jantung Berlubang!

IKLAN

Meninjau di ruangan komen, ramai yang mendoakan kesembuhan Baby Rania. Malah, ada juga yang menganggap ini ujian dan peringatan buat kak KM untuk sentiasa di jalanNya…

Tak Sempat Daftar Insurans, Anak Kak KM Disahkan Hidap Jantung Berlubang! Tak Sempat Daftar Insurans, Anak Kak KM Disahkan Hidap Jantung Berlubang!

Sumber : Facebook Kak KM & MStar