Susu ibu atau susu badan sudah semestinya diketahui ramai bahawa ia merupakan susu yang terbaik untuk anak-anak. Ia mengandungi semua khasiat yang diperlukan oleh si manja untuk membesar dengan sihat.

Menyedari kebaikkan penyusuan susu ibu ini, ramai ibu-ibu komited membuat bekalan stok susu badan untuk bayi tersayang. Malah ada yang sanggup membeli set pam susu mencecah ribuan ringgit.

Bukan itu sahaja, kegigihan pam susu mengikut waktu secara berkala, hingga sanggup bangun tengah malam. Ada juga yang menjaga pemakanan agar susu kekal khasiat.

Lantaran itu, susu ibu bagaikan titisan emas yang amat bernilai bagi seorang ibu. Bayangkan susu yang telah di pam, tumpah atau rosak akibat salah penyimpanan. Hati ibu tentu pilu. Mana tak nya, membayangkan kegigihan diri dan bimbang bekalan stok berkurang untuk bayi.

Begitulah situasi yang dilalui oleh ibu ini melalui perkongsian di facebook suaminya yang juga turut menyokong penyusuan susu ibu.

IKLAN

Ikuti perkongsian ini.

Tak Tahan Sebak, Susu Ibu Perahan Tumpah. Wanita Ini Hanya Mampu Terduduk Dan Menangis.

Adakah ini belaku kepada semua emak atau hanya bini aku. Menangis sebab susu tumpah dalam bag.

IKLAN

Anak hairan perhati. Jangan la anak ambik perangai cengeng emaknya.

Kesian mama, sedaya upaya sediakan susu untuk anak.

Siapa lagi camni?

IKLAN

Tak Tahan Sebak, Susu Ibu Perahan Tumpah. Wanita Ini Hanya Mampu Terduduk Dan Menangis.

P/s : Saya memohon maaf bagi yg kurang senang dengan pos saya ni. Sy seorg suami yang sgt support breast feeding. Dan sy bantu wife sy uruskan baby dan simpan susu dia. Sy mmg selalu bergurau dgn isteri sy. Bagi yang kenal kami, tahu kami mcm mana. I love my wife & aafiyah.

Teruskan komited untuk melakukan penyusuan susu ibu secara eksklusif kepada anak puan.

Kredit: Syukri Shahdan