Syatilla Melvin Yang kini sedang sarat mengandung berkongsi berita dijangkiti virus covid-19.

“Tengah Sarat Allah Uji.” Hamil 6 Bulan Syatilla Melvin Positif covid-19, Mohon Titip Doa!

“Insyaallah, berkat hari jumaat, hujan lebat, doakan tilla sembuh dgn segala kebaikan yg ada🤍

“Tengah sarat allah uji🤍

Demikian perkongsian ringkas  yang dimuatnaik ibu kepada sepasang cahaya mata ini menerusi laman Instagramnya.

“Tengah Sarat Allah Uji.” Hamil 6 Bulan Syatilla Melvin Positif covid-19, Mohon Titip Doa!Setakat ini hanya Syatilla yang dijangkiti virus itu, manakala suaminya, Shaheizy Sam dan anak-anaknya negatif.

“Saya dan anak-anak semua negatif, tapi setiap hari kami membuat ujian saringan kendiri di rumah. Mujurlah ada pembantu rumah yang boleh menjaga dan menyediakan makanan untuk anak-anak. Sekarang ini, saya lebih fokus menjaga dan memantau keadaan Tilla,” katanya.

Tambah Sam lagi, isterinya juga tidak mengalami sebarang gejala teruk sekali gus tidak membuatkan dia berasa panik.

“Tengah Sarat Allah Uji.” Hamil 6 Bulan Syatilla Melvin Positif covid-19, Mohon Titip Doa!“Alhamdulillah, Tilla (panggilan Syatilla) berada dalam keadaan baik, cuma dia mengalami demam ringan setakat ini. Rasanya varian baharu ini tidaklah seteruk yang kita dengar sebelum ini.

IKLAN

“Tilla pun tidak dibawa ke hospital, sebaliknya menjalani kuarantin di rumah memandangkan kesihatannya masih okey. Lagipun kalau bawa ke hospital, tiada ubat spesifik yang boleh sembuhkannya. Jadi lebih baik saya memantaunya dari rumah dan pastikan dia menggunakan oximeter untuk memantau bacaan oksigen serta makan vitamin.

“Tengah Sarat Allah Uji.” Hamil 6 Bulan Syatilla Melvin Positif covid-19, Mohon Titip Doa!“Walaupun Tilla terpaksa melalui ujian ini ketika sedang hamil, tapi saya tidak cepat panik. Namun, jika kejadian ini berlaku enam atau tujuh bulan lalu mungkin saya sudah cemas.

“Melihat orang di sekeliling yang dijangkiti Covid-19 dan mendengar sendiri pengalaman mereka, rata-rata mengatakan ia seperti demam biasa. Mungkin disebabkan ramai yang sudah mengambil vaksin membuatkan kurang kes yang berisiko tinggi,” katanya seperti yang dilaporkan menerusi Harian Metro.

Sumber: Samtilla

IKLAN

ARTIKEL MENARIK: “Like Father Like Daughter. Mata & Senyum Tu Seiras Betul.” Wajah Anak Perempuan Copy Paste Arwah Hani Mohsin Raih Perhatian!

ARTIKEL POPULAR: “Dia Takkan Ganggu Anda Lagi.” Jiran Kurang Senang Anak Autisme Bising, Keluarga Adam Akur Kontrak Rumah Sewa Tak Diperbaharui!

“Percutian Singkat Tapi Bermakna, Peluk Cium Anak Sendiri.” 2 Biji Kek Jadi Perhatian, Ibu Dr Amalina Syukur Kejutan Menjadi!

BACA INI JUGA : “Patut Berseri Lain Macam, Tahniah Bonda. Allah Atur Elok.” Nampak Pregnancy Test, Warganet Teka Intan Saleh Hamil!


Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

IKLAN

Follow dan subscribe Youtube Channel @BintangKecilMy
#BintangKecilMy #BintangKecil #KitakanJuara

“Tengah Sarat Allah Uji.” Hamil 6 Bulan Syatilla Melvin Positif covid-19, Mohon Titip Doa!

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI