Khabar duka pagi ini apabila berita utama melaporkan seorang pelajar menghadapi tekanan belajar hingga mengakibatkan kematian.

Tular di media sosial, pelajar semester ketiga dari sebuah institut pengajian tinggi (IPT) di Kedah meninggal dunia selepas dilaporkan tidak sedarkan diri pada Jumaat.

Menurut laporan astroawani, Pelajar perempuan berusia 22 tahun tidak sedarkan diri pada jam 4 pagi di rumah sewanya di Merbok sebelum dikejarkan ke Hospital Sultan Abdul Halim (HSAH) Sungai Petani menggunakan ambulans.

Mangsa yang dikatakan mengalami tekanan, terjaga dari tidur pada jam 3 pagi dan sempat mengejutkan rakan serumahnya sambil mengalami sakit kepala. Dia yang menjalani rawatan di HSAH, bagaimanapun dilaporkan meninggal dunia pada jam 2.50 petang semalam.

Dalam pada itu, menerusi perkongsian ini turut meluahkan rasa sebak kejadian itu.

Didakwa stres melampau 

Dalam pada itu tangkap layar, beberapa perkongsian meluahkan rasa sebak dan bersimpati kejadian menimpa arwah Nur Natasya Ezreen

 

Salam takziah buat keluarga allahyarham.

IKLAN

Sumber: Fb, Astroawani, Diana Mddaud, Twitter @aiynanajwaa@afiqdruce

 

Sedar tak sedar, bulan depan dah masuk bulan Ogos tau, bulan Kemerdekaan Malaysia!

IKLAN

Sebagai rakyat yang cintakan tanah air, mesti anda ada cara tersendiri nak eskpresikan rasa cinta dan bangga menjadi Anak Malaysia kan? Betul tak?!

Ehhh jangan cakap kat sini, simpan idea anda tu dan hantarkan kepada kami dengan menyertai Virtual Himpunan Saya Anak Malaysia!

Nak tahu caranya? Senang je! Layari je laman web https://toko.ideaktiv.com/product/virtual-himpunan-saya-anak-malaysia/ , baca syarat kelayakan dan jangan lupa untuk berdaftar di sana ya!

Sebarang soalan boleh di http://www.wasap.my/60169647520

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club