Hari ini, 12,366 kes positif COVID-19 baharu direkodkan pada Selasa, menjadikan kes keseluruhan berjumlah 939,899 kes.

Ketua Pengarah Kesihatan Malaysia, Tan Sri Dr Noor Hisham memaklumkan bahawa di twitter hari ini.

 

 

Selangor paling tinggi

Selangor sekali lagi menjadi negeri tertinggi yang mencatatkan jumlah kes positif harian iaitu sebanyak 5,524 kes.

 

 

Sementara itu menerusi tinjauan media sosial, rata-ratanya terkejut dengan jumlah berkenaan. Malah, ramai di antara mereka risau apabila kes menunjukkan jumlah setiap hari melebihi 10,000 kes.

Jadi, kepada anda semua, jom sama-sama kita putuskan rantaian COVID-19. Pastikan anda selalu mencuci tangan, pakai topeng muka, gunakan ‘sanitizer’, duduk di rumah serta lakukan semua perkara yang boleh mencegah COVID-19! Dengan cara ini kita bantu barisan hadapan mengurangkan kes jangkitan.

IKLAN

Sumber: Noor Hisham Abdullah

Sedar tak sedar, bulan depan dah masuk bulan Ogos tau, bulan Kemerdekaan Malaysia!

IKLAN

Sebagai rakyat yang cintakan tanah air, mesti anda ada cara tersendiri nak eskpresikan rasa cinta dan bangga menjadi Anak Malaysia kan? Betul tak?!

Ehhh jangan cakap kat sini, simpan idea anda tu dan hantarkan kepada kami dengan menyertai Virtual Himpunan Saya Anak Malaysia!

Nak tahu caranya? Senang je! Layari je laman web https://toko.ideaktiv.com/product/virtual-himpunan-saya-anak-malaysia/ , baca syarat kelayakan dan jangan lupa untuk berdaftar di sana ya!

Sebarang soalan boleh di http://www.wasap.my/60169647520

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club