Dalam bulan Ramadan ini, selain bersedekah, beramal ibadah, menggembirakan hati orang juga dapat meraih pahala berganda-ganda lebih-lebih lagi jika sewaktu itu ada yang sedang berduka. 

Seperti yang dilakukan oleh seorang Tiktokers ini yang dikenali sebagai Abe Bakar wajar dipuji selepas tindakannya itu berjaya mengubat rindu dua orang pengawal keselamatan warga Nepal terhadap makanan tradisi di kampung halaman mereka.

Abe Bakar telah memuat naik satu hantaran video dirinya bertanyakan makanan yang paling dirindui dan diingini kepada dua orang pengawal keselamatan warganegara Nepal yang sedang bekerja.

“Ada tak satu makanan yang you nak sangat-sangat makan tapi tak makan lagi?”

Setelah mendengar jawapan yang diberikan pengawal keselamatan tersebut, Abe Bakar kemudiannya telah membeli bahan untuk membuat sejenis makanan tradisi Nepal yang bernama Nepali Momo.

IKLAN

TikTokers Ini Buat Kejutan Masak Makanan Tradisi Nepal Untuk Menjamu Pegawai Keselamatan. Nampak Mereka Gembira Sangat

Seterusnya beliau telah memberikan makanan tersebut kepada kedua-dua pengawal keselamatan tersebut untuk menjamu selera.

Dapat dilihat, reaksi yang daripada kedua-dua pengawal keselamatan itu sangat gembira selepas dapat menjamah makanan tradisi negara mereka setelah sekian lama tidak merasa.

IKLAN

Video tersebut mendapat banyak komen positif dari netizen yang memuji tindakan murni Ade Bakar dalam menggembirakan orang sekeliling tanpa memilih bangsa mahupun warganegara. 

Semoga momen ini dapat meninggalkan seribu satu kenangan manis buat pegawal keselamatan tersebut untuk dibawa dan diceritakan kepada sanak saudara dan keluarga apabila pulang ke kampung halaman nanti. 


[TIPS]

IKLAN

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

TikTokers Ini Buat Kejutan Masak Makanan Tradisi Nepal Untuk Menjamu Pegawai Keselamatan. Nampak Mereka Gembira Sangat

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI