666

Pandemik Covid-19 belum berakhir dan masih ada risiko berlaku penularan mendadak sekiranya kita lalai dan alpa dalam mengamalkan norma baharu kehidupan seharian.

Walaupun Perdana Menteri telah memberi kelonggaran untuk kunjungan Hari Raya Aidilfitri iaitu hanya dibenarkan pada hari pertama perayaan sahaja dengan di kalangan jiran terdekat dan keluarga yang tinggal dalam negeri yang sama dengan had maksimum 20 orang pada satu-satu masa. Namun tidak bermakna kita alpa dengan SOP (prosedur operasi standard) kesihatan.

SOP kesihatan seperti penjarakan sosial, pemakaian penutup hidung dan mulut, dan amalan kebersihan kendiri seperti penggunaan pensanitasi tangan sepanjang sambutan perayaan ini. Dalam pada itu, pastikan rumah sentiasa bersih seperti basuh pinggan mangkuk, sudu garpu, periuk ain-lain selepas digunakan untuk menjamu tetamu yang hadir,

Biarpun, kerajaan telah memberi kelonggaran untuk meraikan hari raya pertama, namun bagi ibu kepada Datuk Rosyam Nor sebaliknya. Menerusi perkongsian di instagram miliknya, beliau telah memuat naik gambar ibunya berdiri disebelah banner yang bertulis ‘Kami keluarga Biahsudin (Wok) mengucapkan terima Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin. Mohon maaf tahun ini kami sekeluarga tidak terima kunjungan ‘Video Call Aje’.

IKUTI PERKONGSIAN INI.

View this post on Instagram

“VIDEO CALL AJE” ya MAK 😭😭 Tapi Mak aku tunjuk 👍 Sebab #sayangmak Menyahut arahan Kerajaan dan KKM. Walaupun rumah mak aku dekat Kg Melayu Subang aje. 10 minit dari rumah aku. Tapi sebab mak dah umur 80 tahun,kami sekeluarga dan keluarga adik beradik yang semua ya tinggal di KL mengambil keputusan tidak balik kampung beraya tahun ni. Sebab Gantung Banner kerana takut kami tak balik orang lain pulak datang. Sebab kalau raya rumah mak aku jadi tumpuan beratus anak cucu,anak cucu saudara. Sebab dalam keluarga mak aku dia saja yang masih hidup. Jadi anak cucu semua akan datang bertandang. Maafkan kami sekeluarga. Untuk kebaikan bersama InshaAllah ada umur tahun depan kita RayaSakan okey

A post shared by Rosyam Nor (@iamrosyam) on

IKLAN

“VIDEO CALL AJE” ya MAK Tapi Mak aku tunjuk

Sebab #sayangmak

Menyahut arahan Kerajaan dan KKM.
Walaupun rumah mak aku dekat Kg Melayu Subang aje. 10 minit dari rumah aku. Tapi sebab mak dah umur 80 tahun,kami sekeluarga dan keluarga adik beradik yang semua ya tinggal di KL mengambil keputusan tidak balik kampung beraya tahun ni.

Sebab Gantung Banner kerana takut kami tak balik orang lain pulak datang.

Sebab kalau raya rumah mak aku jadi tumpuan beratus anak cucu,anak cucu saudara. Sebab dalam keluarga mak aku dia saja yang masih hidup. Jadi anak cucu semua akan datang bertandang.

IKLAN

Maafkan kami sekeluarga. Untuk kebaikan bersama

InshaAllah ada umur tahun depan kita RayaSakan okey

CARA YANG BAGUS

IKLAN

Malah tindakan ibunya telah menarik perhatian netizen yang menyokong tindakan sebagai langkah berhati-hati untuk mengelak sebarang jangkitan.

‘Video Call Aje’. Terbaik Mak Datuk Rosyam Nor , Siap Gantung Banner! 

‘Video Call Aje’. Terbaik Mak Datuk Rosyam Nor , Siap Gantung Banner! 

‘Video Call Aje’. Terbaik Mak Datuk Rosyam Nor , Siap Gantung Banner! 

Sumber:iamrosyam

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI