Cuba anda bayangkan apabila bertemu dengan kucing jalanan yang kotor, comot dan menjijikan datang kepada anda. Adakah anda akan membelainya atau menghalau dengan menggunakan selipar?

Namun bagi pencinta haiwan, kedatangan setiap haiwan kepada dianggap sebagai rezeki. Malah ada yang sanggup berbelanja ribuan ringgit untuk memastikan haiwan kesayangan mereka dijaga rapi.

Bagi seorang pemuda, walaupun pada zahirnya dia tidak mampu untuk menjaga haiwan apatah lagi yang harus dijaga rapi, namun keikhlasannya untuk menjaga dan merawat seekor kucing jalanan yang cacat penglihatan telah membuka mata ramai pihak.

[TRENDING] Wawa Zainal Hadiahkan Rumah Buat Mak Dan Ayah Di Semenanjung

[LAYAN SELERA] Buat Tauhu Sendiri. Mudah Dan Jimat. Yang Penting HALAL

@serulingsenja_ Balas @ikhavizthaeafika ♬ original sound TDAC📽OFFICIAL

IKLAN

Kucing oren yang diberi nama Mboy ini, dijumpai dalam keadaan lemah dan kurus 2 tahun yang lalu, namun berkat penjagaan rapi dan kasih sayang yang diberikan menjadikan kucing ini berisi dan gebu.

Sejak kehadiran Mboy dalam kehidupan pemuda yang menggunakan akaun nama Seruling Senja ini, rezekinya semakin mencurah-curah. Selepas kisah kucing istimewa ini mendapat liputan yang luas di laman sosial, kedua-duanya bergelar influencer dan banyak menerima tawaran kerja sekaligus menaik taraf kehidupan pemuda yang bernama Supardi ini.

IKLAN

Supardi kini sudah berjaya membina rumahnya sendiri dan baru- baru ini dia telah menamatkan zaman bujangnya dengan gadis yang juga merupakan pencinta haiwan sepertinya.

@serulingsenja_ Membalas @tak kalau bisa memilih mboy tak mungkin mau seperti ini💔 #mboy #kucing #fyp #blindcat ♬ Denting – Fadhilah Intan

Meskipun sudah berumahtangga, tetapi Supardi dan Mboy tetap masih bersama malah sewaktu hari persandingannya Mboy turut kelihatan di pelamin bersama dengan Supardi dan mencuri hati ramai tetamu.

IKLAN

[TIP KEWANGAN]

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

Walaupun Miskin, Pemuda Ini Ikhlas Menjaga Kucing Buta Yang Dijumpai Namun Akhirnya…

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI