Penyanyi dangdut terkenal, Mas Idayu sememangnya sedang diulik bahagia apabila berumah tangga semula pada 15 September lalu selepas 15 tahun hidup solo.

Majlis perkahwinan Mas Idayu dengan Penerbit Eksekutif TV3, Muhammad Sufian Che Isa, 51 telah dinobatkan sebagai antara ‘wedding of the year’ selepas mendapat tajaan RM7 juta.

Namun begitu, penyanyi tersebut pernah memaklumkan tidak bercadang mempunyai anak atas faktor usia masing-masing.

Memetik laporan dari Harian Metro, pemilik nama sebenar Masidayu Mesnun itu menjelaskan sebenarnya dia boleh sahaja hamil tetapi memilih tidak atas faktor kesihatan.

Mesti Baca :

“Dari dulu lagi saya nak anak lelaki dan saya sukakan kanak-kanak. Namun, di usia sekarang ini saya perlu elakkan daripada terdedah dengan risiko yang boleh membahayakan diri.

IKLAN

“Bukan peluang (hamil) itu tiada, tapi saya sedikit menghalang supaya saya kekal sihat. Lagipun saya kahwin ini untuk gembira, bahagia serta saling menjaga antara satu sama lain. Bukan kahwin untuk sakit.

“Alhamdulillah suami pun faham dan dia sendiri mengaku jika saya hamil akan membahayakan diri saya,” katanya.

IKLAN

Artikel Berkaitan

Mengaku dirinya masih subur, penyanyi berkenaan mengatakan yang dia dan suami sama sekali tidak menolak rezeki daripada Allah S.W.T tetapi jika boleh dirancang, diaa memilih untuk tidak hamil lagi.

Bayangkan kalau saya dikurniakan anak, dengan usia yang semakin bertambah dan tua serta risiko lain yang perlu saya hadap.

IKLAN

“Macam mana saya nak jaga anak. Kalau saya tiada macam mana? Banyak faktor yang kami berdua fikir, tapi kami tak pernah menolak rezeki Allah,” katanya.

Untuk makluman, Mas Idayu dan Sufian telah melangsungkan pernikahan pada 15 September 2022. Mereka telah disatukan selepas beberapa bulan menjalinkan hubungan.

Pada tahun 1997, penyanyi lagu Selangit itu pernah mendirikan rumah tangga dengan pelakon Aman Gaseka dan dikurniakan seorang cahaya mata,  Nur Dayini Ashiqah, 25, sebelum bercerai pada 2006.

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

Walaupun Sudah Berusia Namun Mas Idayu Masih Boleh Hamil Lagi Tetapi ..

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI