Bagi wanita, rambut adalah aset penting buat dirinya. Pasti ramai wanita di luar sana yang menginginkan rambut kekal sihat dan cantik! Bagi mereka, rambut merupakan “mahkota” paling bernilai untuk diri mereka termasuklah juga bagi wanita yang bertudung.

Ada yang sanggup berhabisan untuk rawatan rambut supaya lebih sihat dan lebat serta tidak mempunyai masalah kelemumur.

Namun, selain pergi ke salun kecantikkan, masalah rambut boleh diatas secara alami. Tidak perlu lagi bergantung kepada produk yang mahal atau ke salun rambut. Sebagaimana perkongsian ini. Hanya menggunakan daun limau purut bagi memastikan rambut sihat tanpa masalah kelemumur.

Ikuti perkongsian ini.

Petua Hilangkan Kelemumur guna daun limau purut

IKLAN

Wanita Ini Kongsi Petua Hilangkan Kelemumur Guna Daun Limau Purut. Cara Yang Mudah Dan Jimat!  Wanita Ini Kongsi Petua Hilangkan Kelemumur Guna Daun Limau Purut. Cara Yang Mudah Dan Jimat! 

Sape yang mengalami masalah kelemumur dan dah penat bertukar syampu namun hasilnya tetap sama, apa kata korang cuba daun limau purut pulak. Caranya:

IKLAN

Ambil 10 helai daun limau purut
Kisar bersama sedikit air. Jangan terlalu cair.

Kalau rajin, boleh je tumbuk dan kemudian campurkan dengan sedikit air sehingga menjadi pes. Korang boleh blender juga ye tapi agak agak air nye , jangan terlalu cair.

IKLAN

Selepas bersyampu, ambil pes tadi dan letakkan di kepala.Ratakan ke seluruh kulit kepala dan rambut.

Urut kepala supaya pes tadi meresap. Biarkan seketika dalam 1-2 minit ye. Bilas sehingga bersih.

Selamat mencuba!

Kredit: Leha Yusuf

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI