Ayam antara yang menjadi antara kegemaran anak-anak . Nak nak lagi kalau digoreng kan. Tapi kalau asyik menu yang sama bosan juga.

Baik cuba menu lain yang juga sedap dan sihat. Admin kongsikan resipi Ayam panggang ala homemade ini. Cukup mudah nak buat, bahan pun simple je. Yang penting sedap.

Resipi ini dikongsikan oleh puan Ema HidaYah yang asalnya dibuat untuk makan, dan kemudian mendapat idea untuk  jualan. Jika ibu-ibu nak cuba untuk menu berbuka petang ini, nah admin kongsikan resipinya.

Bahan-bahan
Bawang besar 2 biji
Bawang putih 4 ulas
Minyak zaitun
Halia
Perasa Maggi
Sos black pepper
Sos tiram
Lada hitam
Madu
Sedikit air

Cara membuat:

IKLAN

Kisar semua barang di atas dan lumur pada ayam.

Bakar dalam suhu 200, masa dlm 1 setengah jam.

IKLAN

P/S: Tambahan lepas masak tu kalau yang nak tabur mix herba pun boleh.

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club