Jika kasih ibu ke syurga, kasih ayah pula setiap masa. Begitulah kasih sayang seorang ayah kepada anaknya. Bagi usahawan kosmetik dan penyanyi, Datuk Aliff Syukri yang menitipkan ucapan sempena hari lahir anak bongsunya, Yusoff Al Qardawi yang genap berusia setahun tanggal 25/6/2019.

“Happy birthday untuk anak abag @yusoffalqardawi_terlajaklaris yg ke 1 tahun..cptnya masa berlalu. tuptup umur abag 32 tahun… dan makin meningkat umur.. dah ada 5 orang termasuk meena. Impian abag nak ramai anak lagi kalau bomeh abg nak 10org. dulu waktu abag bru kawen umur abag 19 tahun.. skrg umur abag 32 tahun… dah tua dah abg.”

 

View this post on Instagram

abag percaya stiap anak yg dilahirkan di dunia ini adalah rezeki yg diberikan daripada Allah swt…korg setuju x??? sila komen di bawah? . . Happy birthday untuk anak abag @yusoffalqardawi_terlajaklaris yg ke 1 tahun..cptnya masa berlalu???? tuptup umur abag 32 tahun… dan makin meningkat umur.. dah ada 5 orang termasuk meena. Impian abag nak ramai anak lagi kalau bomeh abg nak 10org? dulu waktu abag bru kawen umur abag 19 tahun.. skrg umur abag 32 tahun… dah tua dah abg?? . . dulu bila ada anak.. abag rasa malu dan abg rasa ank tu mmbebankan dn mmberikan kos tggi..maklum la kos makin meningkat.. susu lagi dan mcm2 .. Tpi sbnarnya bnde tu tk btol.. abag yakin tiap kali anak tu lahir adalah memberi rezeki yg tk jangka dan Allah swt akan memudahkan segalanya.. so harini abag happy sgt dan inshaAllah malam ni abag raikan majlis kecil kecilan bersama fmly abag.. siapa nak abag posting vedio majlis birtdy malam ni?? kalau ramai yg komen "sy nak" malam ni sy posting ok?

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

“Abag percaya stiap anak yg dilahirkan di dunia ini adalah rezeki yg diberikan daripada Allah swt…korg setuju x??? sila komen di bawah

Happy birthday untuk anak abag @yusoffalqardawi_terlajaklaris yg ke 1 tahun..cptnya masa berlalu. tuptup umur abag 32 tahun… dan makin meningkat umur.. dah ada 5 orang termasuk meena. Impian abag nak ramai anak lagi kalau bomeh abg nak 10org du.u waktu abag bru kawen umur abag 19 tahun.. skrg umur abag 32 tahun… dah tua dah abg.

Setiap anak itu ada rezeki yang tak jangka.

IKLAN

“Dulu bila ada anak.. abag rasa malu dan abg rasa ank tu mmbebankan dn mmberikan kos tggi..maklum la kos makin meningkat.. susu lagi dan mcm2 .. Tpi sbnarnya bnde tu tk btol.. abag yakin tiap kali anak tu lahir adalah memberi rezeki yg tk jangka dan Allah swt akan memudahkan segalanya..

Hari ini abang happy sangat dan inshaAllah malam ni abang raikan majlis kecil kecilan bersama family abang

Siapa nak abag posting vedio majlis birtdy malam ni?? kalau ramai yg komen “sy nak” malam ni sy posting ok.”

Membesar sebagai anak yang comel

IKLAN

Dalam pada itu, para netizen serta rakan artis memberikan ucapan hari jadi dan memberikan doa semoga menjadi anak yang baik kepada ibu bapa. Untuk rekod, nama Yusoff al-Qardawi diinspirasikan dari nama seorang cendekiawan Islam dari Mesir yang terkenal iaitu Prof. Dr. Syeikh Yusuf Abdullah al-Qaradawi. Pasangan ini menanti selama enam tahun untuk mendapat cahaya mata yang keempat akhirnya menjadi kenyataan. Aliff dan Shahida berkahwin pada Ogos 2007 iaitu selama 11 tahun mereka telah mendirikan rumahtangga dan mereka dikurniakan tiga cahaya mata iaitu Ammar Ahyan, Qadejah El Zahra, dan Ibraheem Adham serta anak angkat iaitu Ameena.

Sumber: Instagram aliffsyukriterlajaklaris