Ramai yang mengetahiui keenakan rasa jus buah-buahan bahkan ramai juga maklum akan khasiat dan kebaikannya. Ia kaya dengan nutrisi dan serat malah dikatakan mampu meningkatkan imun tubuh badan.

Uniknya juga, air jus buah-buahan ini boleh dicampurkan bersama sayur-sayuran terpilih untuk mendapatkan khasiatnya yang berganda. Sesuai sangat dihidangkan kepada anak-anak yang tidak suka makan sayur dalam hidangan harian. Sekurang-kurangnya cara ini kita sebagai ibu dapat bekalkan anak-anak dengan sumber vitamin.

Amal Jus Sihat Masam Manis Bukan Sahaja Sedap, Malah Wanita Ni Berjaya Turunkan Berat Badan. Wow, Awesome Sangat!

Meninjau satu perkongsian  daripada Maryam yang sememangnya telah lama mengamalkan minum air jus sihat dengan mencampurkan buah mangga dengan lobak  merah dan ramuan lainnya untuk menjadikan minuman yang bukan sahaja menyihatkan malah enak rasanya.

Menurutnya,  jus tersebut bagus untuk buat dia  berasa kenyang lebih lama. Selain menghilangkan dahaga, ia juga dapat lawaskan pembuangan.

Selain itu turut diakui dengan mengamalkan minum air jus tersebut menjadikan kulit lebih licin, dapat kawal kolesterol dalam badan dengan berkesan, bahkan boleh juga mencerahkan mata dan sebenarnya banyak sangat manfaat jika diamalkan.

Dicadangkan juga sebaiknya boleh lebihkan sayuran dan kurangkan buah jika penghidap diabetes sebab buah dah ada gula semulajadi. Dan perkara menggembirakan saya dengan mengamalkan jus ini, saya berjaya weightloss. Alhamdulillah!

IKLAN

Untuk itu, di sini dikongsikan penyediaan jus sihat yang diamalkan oleh Maryam, semoga bermanfaat.

RESEPI JUS SIHAT MASAM MANIS

Musim musim panas ni kalau dalam peti ais tu ada jus buah buahan best sangat kan. Tiap kali dahaga boleh minum terus. Boleh hilangkan dahaga dan sejukkan badan.

Bahan – bahan

IKLAN

Amal Jus Sihat Masam Manis Bukan Sahaja Sedap, Malah Wanita Ni Berjaya Turunkan Berat Badan. Wow, Awesome Sangat!

2 biji Mangga lemak manis

2 batang lobak merah

1 biji lemon

IKLAN

1 gelas fresh milk / air

Cara membuatnya:

  1. Basuh bersih buah buahan. Potong kepada potongan kecil supaya senang diblendAmal Jus Sihat Masam Manis Bukan Sahaja Sedap, Malah Wanita Ni Berjaya Turunkan Berat Badan. Wow, Awesome Sangat!
  2. Perahkan lemon. Blend kesemua buahan buahan bersama fresh milk / air
  3. Jika suka manis, boleh tambahkan madu. Sedia untuk diminum

ARTIKEL MENARIK : Anak Letih Balik Sekolah Dr. Ni Pesan Buatkan Jus Ni Sebagai Cara Nak Bagi Anak Kebali Cergas. Kena Cuba!

ARTIKEL MENARIK LAGI :Jus Limau Kasturi, Bukan SedapBuat Minum Je Tapi BOleh Cerahkan Kulit!

Sumber :Maryam Hussain

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club