Sesetengah orang beranggapan anak ramai menyusahkan, tetapi mereka tidak sedar anak Itu adalah punca rezeki.

Tak perlu jadikan alasan anak-anak sebagai penyebab tidak boleh bebas seperti dulu, bahkan ada yang memberi alasan tiada masa menguruskan diri sendiri kerana masa lebih banyak ditumpukan buat anak-anak dan keluarga.

Sebenarnya,semua terletak pada individu Itu sendiri, bagaimana menguruskan masa. Perkongsian puan Mcyah Joanjett wajar dijadikan contoh.

Walaupun punya anak kecil tiada pembantu dan dalam masa yang sama merupakan seorang usahawan namun dia mampu menguruskan anak-anak. Malah penampilan diri tetap terjaga.

IKLAN

Bagi saya tiada isu penampilan dan anak ramai. Itu sebenarnya pilihan. Anak ramai tak salah. Terpulang bagaimana cara kita uruskan diri dan anak-anak.

Saya juga urus keluarga sendiri tanpa helper. Saya surirumah, sayalah bibik dan saya juga entrepreneurs.

IKLAN

Alhamdulillah masih mampu dan sempat lagi untuk menjaga penampilan diri dan anak-anak. Semua bergantung pada diri sendiri.Anak itu rezeki. Jangan salahkan mereka kalau kita tak terurus. Kita yang tak pandai urus diri dan masa. Anak bukan punca nya.

Fikiran orang jenis macamni la yang membuatkan ramai menganggap kehadiran anak membuatkan kehidupan menjadi lebih teruk.