Bukan mudah menjaga anak istimewa, lebih-lebih lagi yang sudah dewasa. Demikian juga dengan pelakon, Zarina Zainuddin. Beliau yang mempunyai anak kembar yang menghidap Autisme semalam ada memuat naik satu video berkenaan anaknya Azal.

Menurut beliau Azal telah meminta izinnya untuk keluar ke satu pusat Gym. Namun, apa yang berlaku adalah anaknya itu dikatakan berbaring sambil membuat kerja rumah di lantai pusat membeli belah berkenaan.

Di dalam video yang kini mendapat lebih 290 ribu tontonan, Zarina memuat naik kapsyen yang memberitahu hal sebenar.

“Video ni di rakam oleh pakcik saya @ridzokumura pagi tadi  Azal selesai menyapu halaman rumah terus ke Empire pergi gym katanya. saya pun lepaskannya.

“Tapi bila tengok video ni saya sedih keadaan anak saya bila saya takde aktiviti shooting dia akan bawak diri takut jika dirumah dia akan bergaduh dengan abang azil ..dia cakap dia stress di rumah tanya ibu bila shooting .

 

“Saya cakap takde lagi ..dia macam frust ,dia memang taknak duduk dirumah. Kalau dia baring atas kerusi takpe ni baring atas karpet di shooping complex tentu orang cakap saya tak tahu jaga anak..orang nak cakap apa cakaplah apa yang saya lalui dan apa yang orang lain lalui tak sama..lepas ni saya akan cuba cari jalan lain.

Doakan yang baik2 InsyaAllah, Azal anak yang baik stress dalam hidup kami yang tiada kesudahan ini mencabar jiwa saya.. Kalau sorang saya boleh ikut sentiasa bila dua orang stress begini ssya terpaksa redha ..Allahuakhbar !!!

 

View this post on Instagram

Video ni di rakam oleh pakcik saya @ridzokumura pagi tadi Azal aelesai menyapu halaman rumah terus ke Empire pergi gym katanya ..saya pun lepaskannya.. Tapi bila tengok video ni saya sedih keadaan anak saya bila saya takde aktiviti shooting dia akan bawak diri takut jika dirumah dia akan bergaduh dengan abang azil ..dia cakap dia stress dirumah tanya ibu bila shooting ..saya cakap takde lagi ..dia macam frust ,dia memang taknak duduk dirumah..kalau dia baring aras kerusi takpe ni baring atas karpet di shooping complex tentu orang cakap saya tak tahu jaga anak..orang nak cakap apa cakaplah apa yang saya lalui dan apa yang orang lain lalui tak sama..lepas ni saya akan cuba cari jalan lain. Doakan yang baik2 InsyaAllah ,azal anak yang baik stress dalam hidup kami yang tiada kesudahan ini mencabar jiwa saya.. Kalau sorang saya boleh ikut sentiasa bila dua orang stress begini ssya terpaksa redha ..Allahuakhbar !!!

A post shared by Zarina Zainuddin (@zarinazainuddin_) on

IKLAN

Luahan hati Zarina Zainuddin itu mendapat reaksi dari pengikutnya yang rata-rata memberi sokongan bagi menaikkan kembali semangatnya.

sakinazamriKakak.. xde yg anggap kakak bkn2. Kami sntiasa doakan kakak kuat n anak2 kakak diLindungi olehNya.. kakak kene percaya. 1001 hikmah Allah swt akn berikan.. @zarinazainuddin_ 

elyanaofficialSemoga kehidupan Kak Ina sekeluarga di permudah kan..
Semoga Kak Ina di berikan kesihatan yang baik dan umur yang panjang serta kekuatan untuk menjaga anak-anak dan keluarga..?

IKLAN

zannmelKesian Azal .. semoga Allah SWT senantiasa lindungi @zarinazainuddin_sekeluarga. Amin YRA

fathiaalisyaKak sy ske tgk azal ni…akk beruntung ada die…walaupon die mcm tu..die xde myusahkn sape2..xde sakitkn ati sape2..xde bust kje yg bukn2..tp tgk yg laen yg shat yg waras yg sht tbuh bdn..mereka xhargai ape yg Allah bg…merompak..merempit..walaupon seng nk jga yg sempurna mrka xhrgai pngrbanan kite..ble mk ayh dh xde br mrka nk hrgai..akk jga ssh pyh skrg…syurga buat akk..

yantieqaleesyaAllahuAkbar sedihnyer tgk video nie.. Azal mmg anak yg sgt baik.. die xnk ssh kn sis @zarinazainuddin_ takut duk lama kt rumah nnt bekelahi dgn azil.. tp sis xpe sis kate org boleh tolak tepi.. org berckp mmg xhabes.. tp masih ramai lg kami yg positve mcm sis nie sentiasa sokong sis.. apepn kami kagum dgn ketabahan sis.. sy follow ig sis n mmg tgu tiap kali sis upload video kehidupan harian sis.. sis mmg tabah sy mmg sgt kagum dgn sis.. sis sumber inspirasi sy.. apepn sy doakn sis diberi kesihatan yg baik utk terus membesarkn anak2 sis azal & azil dan terus diberi ketabahan dr Allah swt.. Aamiin3.. 

itsmeawangag02Inn Shaa Allah… moga akak @zarinazainuddin_ kuat.. inn Shaa Allah kak akan ada ganjaran bukan didunia inn shaa Allah di akhirat ?

hcsboutiqueeKagum dgn Zarina …bukan senang menjaga mereka namun apa yg Zarina terbaik untuk mereka..Semuga tabah menjaga ank2 syurga ini semuga dlm perlindungan rahmat Allah.

Sumber: IG zarinazainuddin_