Baru-baru ini penyanyi, Aril Pilus ada memuat naik video kejutan yang dibuat oleh isterinya bahawa mereka akan menimang cahaya mata kedua setelah 8 tahun. Namun, dalam mengumumkan berita gembira isterinya sedang hamil enam minggu itu, mereka terpaksa akur bahawa terpaksa menjalani pembedahan buang rahim berikutan ketumbuhan fibroid.

Memetik laporan Harian Metro, Aril dan isteri reda dengan ketentuan Allah SWT dan akur apabila dimaklumkan mengenai perkara itu.

“Anak dalam kandungan sihat, Alhamdulillah selepas lapan tahun, kami dikurniakan cahaya mata. Cuma, kali ini kami diuji apabila isteri disahkan mempunyai fibroid.

“Menurut doktor, isteri perlu menjalani pembedahan berikutan dia mempunyai fibroid di luar dan dalam rahimnya. Sebelum ini kami tak tahu, rupanya sudah enam tahun dia mempunyai fibroid.

“Kami seperti memandang remeh kerana masing-masing sibuk bekerja. Dalam tempoh Perintah Pergerakan Pergerakan (PKP) yang lalu untuk berbincang mengenai perkara ini.

“Selepas berjumpa doktor di Kota Bharu, Kelantan, baru kami tahu tapi fibroid itu tak boleh buang, kena mengandung dulu dan kemudiannya ia akan dibuang sekali dengan rahim isterinya saya ketika dia melahirkan anak,” katanya.

IKLAN

Tambah Aril, isterinya, Puteri Erma Edlinda Megat Aminuddin akur sekiranya kelahiran anaknya kali ini adalah yang terakhir buat mereka.

“Saya tak boleh nak kata apa, sebab sudah dikurniakan anak ini pun saya sangat bersyukur. Saya tak boleh lawan takdir dan juga nak tentukan qada qadar.

IKLAN

“Bila ada pakar menasihatkan apa yang perlu dan tidak, kami ikut saja sebab kalau tak ikut risau ia akan memudaratkan. Jadi nasihat dari pakar kita terima dan kita akur apa yang sudah terjadi dan akan terjadi.

“Saya pun tidak mahu menyentuh sensitiviti, bukan kita ego tapi tak mahu sentuh takut jadi kemurungan. Sebab kita pun sudah hadapi PKP selama dua tahun, jadi saya tak mahu tambahkan tertekan. Saya letak tepi tekanan itu dan bersyukur dengan apa yang ada” tambahnya.

Terdahulu, Puteri dilihat membuat kejutan buat Aril dan memberitahu bahawa dia sedang hamil.

IKLAN

Sumber: Harian Metro

https://youtu.be/dUpt50y0xaQ

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI