Lebih selesa dengan adik beradik sendiri. Itulah yang diakui pelakon dan selebriti popular, Rozita Che Wan yang mengakui lebih senang bersama adik-beradik sendiri jika hendak ke mana-mana.

Bahkan kata Che Ta lagi, dia tidak mempunyai kawan yang ramai kerana mahu mempunyai ‘circle’ kawan yang kecil, lebih-lebih lagi apabila sudah meningkau usia.

Akui Che Ta lagi, dia lebih selesa keluar bersama adik-beradik dan kawan-kawan yang rapat sahaja.

“Bila Umur Macam Ni, Ketenangan Kita Banyak Di Rumah Dan Dengan Adik-Adik Saja” – Che Ta.

“Hubungan adik-beradik memang akrab sebab kita tak banyak kawan luar, hanya berkawan dengan adik-beradik. Susah senang kami dari kecil, hanya ada adik-beradik je.

“Macam sekarang, saya lebih suka keluar dengan adik-beradik, stay dan lepak dengan mereka. Macam my mom pun memang duduk dengan saya.

IKLAN

“Ayu je duduk jauh sedikit dengan kami, lain-lain semua duduk dekat KL. Bila weekend Ayu datang rumah, saya akan ajak semua makan-makan dan berkumpul.

“Sebab saya rasa bila dah berusia ni saya macam nak kecilkan circle kawan,” ujarnya.

“Bila Umur Macam Ni, Ketenangan Kita Banyak Di Rumah Dan Dengan Adik-Adik Saja” – Che Ta.

Kini hidup lebih tenang
Melalui kehidupan bergelar anak seni pada tempoh yang lama, akui Che Ta dia kini mahu hidup tenang dan harmoni malah lebih banyak melakukan ibadah.

IKLAN

“Kalau tengok, saya dah jarang lepak dengan kawan-kawan. Sekarang kehidupan saya pergi mengaji, lepas Zohor baru pergi office dan balik.

“Sebelum Maghrib dah ada di rumah. Kehidupan saya sekarang ni kalau orang mungkin tak nampak saya dekat mana-mana, saya sebenarnya sangat tenang di rumah.

“Bila Umur Macam Ni, Ketenangan Kita Banyak Di Rumah Dan Dengan Adik-Adik Saja” – Che Ta.

IKLAN

“Kita tua ni tak nak apa dah, nak kehidupan yang harmoni. Kalau boleh amal ibadat tak nak tinggal. Saya rasa bila duduk dekat rumah untuk pergi office, waktu solat tu kita dah tak lambat, kadang-kadang (dulu) tertinggal.

“Saya ada cakap dengan Zain saya happy sangat. Isteri Lan Pet Pet iaitu Rubi banyak dorong saya buat benda kebaikan. Saya suka lepak dengan dia, banyak ilmu agama belajar dan ada yang kita masih tak tahu atau tak ambil tahu, sekarang dah tahu.

“Bila umur macam ni, ketenangan kita banyak di rumah dan dengan adik-adik saja,” katanya lagi.

Menarik: Nak OOTD Sama Anak Jangan Sampai Tak Selesa, Ayda Jebat Kongsi Tip Mudah Bawa Anak Bercuti Ke Luar Negara!

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club