Menyediakan makanan yang menjadi kegemaran keluarga bukan sahaja boleh  dinikmati bersama anak beranak.

Namun jika dijual boleh juga dijadikan sumber pendapatan untuk keluarga.

Contohnya dengan berniaga Muffin Milo Coklat ini, bukan sahaja rasanya digemari ramai malah membuatnya juga cukup mudah.

Jadi bolehlah anda cuba dan jadikan ini sebagai salah satu cara untuk anda menambah pendapatan keluarga.

Muffin milo coklat mudah

BAHAN-BAHAN:
-8 biji telur gred A atau B
-450g gula perang atau gula halus kalau tak nak manis guna gula perang atau kurangkan(2 cawan )
-1 sb emolco coklat
-330g/3 cawan self raising + 1 sk soda bikarbonat(ayak)
-100g milo
-50g serbuk coklat
*campurkan tepung dengan serbuk coklat dan milo dalam 1 bekas ya
-350g majerin cair/2 cawan ( cairkan dulu awal-awal sukat dalam cawan atau dah cair baru timbang)
-1/2 cawan air panas

cara-cara :
1. Telur dan gula, satukan. Kacau-kacau sebati dengan senduk ke whisk ke dengan hand mixer pun boleh.

2.Tambah emolco dan kacau sebati.

3.Tambahkan tepung yang telah disatukan tadi berselang dengan majerin.Buat sampai habis.

4. Akhir sekali tambah air panas dan kacau rata.

Ekstra info : Nak tambah coklat chips boleh nak tambah coklat rice pun boleh.

5. Masuk dalam paper cup atau muffin cup. Nak tabur badam nips atau coklat chips pun boleh.

6. Bakar suhu 170 masa 25-30 minit atau kukus 15-20 minit.

IKLAN

Mudah kan? Semoga anda dapat buat dengan jayanya ok.

Sumber : Azlina Ina Fans

Jom tonton video menarik adik-adik Bintang Kecil di Scream Park Sunway Lagoon.

Lagi video menarik berkenaan pilihan peralatan dapur yang memudahkan kerja kita di dapur. Sila tonton.

IKLAN

ARTIKEL MENARIK : Buat Je Almari Tudung Ni Boleh Muat Beratus Helai, Nampak Kemas & Tersusun. 

Baca Ini Juga :Tiba-tiba Tiada Elektrik, Ambilkan Saja Cotton Bud & Buat DIY Untuk Jadikan Lilin. Boleh Tahan Berhari-hari!

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club