Mengamalkan minum air kunyit untuk wanita, tidak dinafikan banyak khasiatnya. Ianya telah lama diamalkan sejak dahulu lagi. Penyediaan minuma akan disediakan dengan teliti dengan menggabungkan bahan-bahan terpilih.

Dan untuk itu, menyediakan air kunyit juga ada cara yang cukup mudah yang boleh dihasilkan tanpa menjejaskan khasiatnya. Ini sebagaimana yang dikongsikan oleh  Liza Salleh dan bolehlah dicuba.

Saya rasa nak share hari ini pada anda tips yang sempoi, menarik dan tak renyah untuk diamalkan. Minggu lepas saya join perjumpaan untuk team saya, dan berjumpa dengan sifu saya puan Suzy, Allah banyak betul tips yang diberikan.

Ok hari ini saya share pasal hat ni dulu, hari lain insyaAllah saya share tips lain pula ya.

Air kunyit..ramai yang selalu tanya saya, air kunyit nak minum macam mana? Air kunyit nak minum banyak mana? Air kunyit boleh minum bila?

IKLAN

Maklumlah, orang dulu dulu ada yang amalkan jus kunyitlah, air rebusan kunyitlah untuk kesihatan dalaman khususnya untuk para wanita.

Kunyit banyak khasiat, antaranya beri efek awet muda, baik untuk dalaman wanita lepas bersalin, mengawal berat badan, dan macam macam lagilah.

Selain menjadi bahan untuk masakan, kunyit juga baik untuk kesihatan. Hari ini saya nak share tips yang saya perolehi ini pada anda, sempoi je tipsnya.

IKLAN

Untuk mendapatkan khasiat kunyit sebenar tanpa menjejaskan khasiat kunyit tersebut dari suhu tinggi atau bahan pengawet tambahan, anda boleh membuat air rendaman ibu kunyit. Ambil kunnyit sebesar ibu jari dan racik racikkan kunyit tersebut.

Dapatkan Khasiat Kunyit Sebenar Dengan Cara Simple Ni. Boleh Follow!

IKLAN

Rendamkan kunyit yang diracik tadi bersama secawan air panas, tutupkan cawan dan air tersebut boleh diminum apabila suam.

Simple bukan untuk mendapatkan khasiat dari kunyit? Dan harus diingatkan, mengambil bahan berkunyit mengikut keperluan sahaja, untuk yang telah saya kongsikan ini cukuplah untuk 5@6 kali minum dalam sebulan untuk mendapatkan khasiat kunyit tersebut.

Jomlah SHARE benda sempoi ni. Kot sat lagi buleh buat terus.

sumber : Liza Salleh via MAHN

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI