Ibu bapa mana yang tak risau dengan tahap keselamatan dan keberadaan ahli keluarga  Tambah pula kalau balik lambat dari sepatutnya, keluar tanpa beri tahu, hantar mesej tak dijawab pula.

Memang memeningkan kepala, segala kerja tak menjadi kerana bimbangm usah lagi bimbang, sekarang sudah ada teknik memantau lokasi ahli keluarga yang dikongsi oleh Firdaus Yusoff. Hanya guna apps ini ujarnya, kita akan tahu ke mana saja ahli keluarga kita berada.

Gambar hiasan.

Cara pantau anak & Pasangan Guna App Mudah

Harini aku nak share satu teknik memantau lokasi ahli keluarga secara Percuma. sbb ramai sgt yg mengadu risau anak2 kat rumah ke kemana ke, anak2 entah kemana.. plak tu time cuti2 msia, ramai2 jalan berpecah pun semua entah kemana…tak ble tracking. atau pun paling best, nak cari wife kat pasar malam.
Atau pun nak monitor wife balik keje on de way, kita nak masak sedap2 ngam2 dia sampi depan pintu, lauk ready atas meja dgn lilin panjang dah nyala, pun boleh. xde la lilin tu dah pendek baru wife sampai umah kan.  tujuannye adalah untuk kebaikan. kalau kejahatan, tu korang dosa sendiri tanggung.
Cara ini juga mudah untuk ibu bapa pantau anak-anak terutama yang tinggalkan anak di rumah.

Caranya:

1. pinjam henpon anak kejap 10 minit jer.
2. masuk app MAP, dan ON kan location sharing.
3. share location kepada alamat gmail henpon kita.
Selesai.
4. selagi gps henpon anak2 on, dan ada data, kita boleh tgk location dorg di google map henpon kita.
kalau henpon pasangan pun sama la..kene pinjam jap.. bagus untuk pantau lokasi semasa ahli keluarga. seperti semasa holiday.
App MAP ye bukan GOOGLE.

Moga bermanfaat!

ARTIKEL MENARIK: Rupanya Ada Tempat Letak Pewangi Dengan Betul, Barulah Satu Kereta Berbau Harum. Ini Caranya!

IKLAN