Setiap kali ada acara yang perlu dihadiri, tentu kita penat perah otak memikirkan pakaian yang sesuai untuk menghadirinya. Lebih-lebih lagi jika acara tersebut mempunyai tema yang tersendiri.

Tidak dinafikan, setiap kali menghadiri acara pelbagai fesyen dapat kita saksikan. Ramai yang mengambil peluang untuk melaram dan menampailkan pelbagai idea kreatif mengikut tema yang ditetapkan.

Bagi seorang pemuda, Ahmad Farid Yang Abd Talib kehadirannya ke acara anjuran sebuah kelab di kolej tempat dia bekerja pada awalnya buntu memikirkan busana apa yang harus ditampilkan.

[TRENDING] “Dua-dua Princess Umi.” Ramai Puji Cara Isteri Fizo Omar Layan Maryam

[TIP MASAK] Hanya 15 Minit, Daging Liat Dapat Dilembutkan

IKLAN

Pemuda ini merupakan pensyarah di Kolej Matrikulasi Sarawak (KMSw) di Sejingkat, Kuching mengayakan bahawa tema bagi acara tersebut adalah ‘KMSw Red Carpet Dinner 2023, jadi dia mengambil pendekatan tema ‘red carpet’ itu untuk hadir ke acara ini.

Melihat penampilannya pada acara tersebut, ramai yang memuji kerana ideanya yang di luar kotak dan tak mungkin terlindas di fikiran anda untuk berpenampilan seperti ini.

Hanya Bermodalkan RM20, Pensyarah Ini Menang Pakai Tercantik Dalam Acara Karpet Merah

IKLAN

“Kalau tema red carpet, orang mesti nak glamor atau sewa mahal-mahal saja. Saya fikir beli saja karpet merah saiz sederhana berharga RM 20.”

“Nak beli karpet saiz lebih besar harganya RM 60, mahal pula. Keadaan ekonomi sekarang tak berapa baik.”

“Jadi beli karpet harga RM 20 ni, saya potong bahagian tengah dan sarungkannya. Saya sepadankan dengan baju sukan di bahagian dalam.”

IKLAN

Kerana kreativiti yang ditampilkan, Farid telah dipilih sebagai pemenang bagi hadiah pakaian tercantik pada acara tersebut dan menarima hadiah berupa baucar beli belah bernilai RM 50.

[MESTI BACA]

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

Hanya Bermodalkan RM20, Pensyarah Ini Menang Pakai Tercantik Dalam Acara Karpet Merah

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI