Bak kata pepatah nak seribu daya, tak nak seribu dalih, begitulah yang boleh diungkapkan dengan kesungguhan yang ditunjukkan oleh puan Mieza Aziz yang berjaya membuat sendiri kolam ikan.

Menerusi perkongsiannya di page Tukang Apa Hari Ini, dia memuat naik caranya membina kolam ikan dengan bantuan tip dan info yang dikongsikan ahli grup berkenaan.

Dengan hanya sebulan lebih, apa yang dihajatinya tercapai, walaupun nampak simple tetap tetap kemas dan cantik kolam ikan buatan sendiri itu.

hikmah PKP..sy bkn tukang yer😅,tp sgt minat bertukang dan nk cuba buat sendiri..hasil tgn kerja seorg mak ank 2😂,2hari seminggu je buat sbb bekerja,sbulan lebih br setel semua..

byk ilmu sy ambil dlm group ni,terutama bancuhan simen,cara elak leaking,cara susun bata,ada jugak yg sy buat ikot suke hati jer🤣

utk elak leaking sy hanya sapu bancuhan simen beberapa kali,sapu guna berus,sapu guna tgn(pastikan pakai glove)..lepas tu br cat guna swimming pool epoxy(gambar last beli di shopee)..alhamdulillah dr siap pertengahan july smpai skrg mmg tiada kebocoran langsung✌🏻

IKLAN

#justsharing

#hikmahPKP

#tukangDiy

IKLAN

ARTIKEL MENARIK: “Rumah Pertama Beli Umur 21 Tahun.” Fasha Sandha Sebak & Syukur Impian Bina Surau Dalam Rumah Tercapai

ARTIKEL POPULAR: “Meh Sini Mak Simpan.” Alhamdulillah Rezeki, Neelofa Dedah Bilal Collect RM14K Duit Raya

BACA INI JUGA : “Humble Makan Dengan Anak Sambil Duduk Atas Lantai Je.” Elly Mazlein Dipuji Pandai Bawa Diri Ketika Beraya Kampung Suami


Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club