Menantikan kehadiran ahli baru dalam pastinya momen yang cukup mendebarkan buat bakal ibu dan bapa.

Dalam masa yang sama pasti excited kan nak menimang si kecil. Kalau dulu si ayah boleh masuk ke dewan bersalin untuk menemani dan menyaksikan sendiri proses melahirkan.

Namun selepas pandemik Covid-`19, tidak lagi dibenarkan berbuat demikian. Bagi pelakon dan penyanyi Hariis Alif yang merupakan suami kepada Intan Ladyana, dalam menantikan zuriat sulung mereka itu, dia berhasrat untuk menemani isterinya sepanjang tempoh bersalin kelak.

Intan dikatakan bakal melahirkan bayinya pada penghujung Februari ini.

“Saya okey nak teman dan melihat sendiri proses bersalin nanti. Ini adalah pengalaman pertama, pastinya saya mahu rasai sendiri.

“Tetapi tidak tahu bagaimana SOP yang ditetapkan pihak hospital. Jadi saya ikut sahaja,” ujar Hariis lagi.

Dia dalam pada itu mengakui banyak mempelajari ilmu keibubapaan menerui pembacaan secara atas talian.

“‘Sekarang zaman moden, gunakan teknologi sebaik mungkin. Cari sahaja d internet. Banyak ilmu manfaat yang boleh dipelajari. Jadi tak perlu saya hadiri kelas untuk belajar ilmu menjadi seorang bapa.

“Selain itu, ibu bapa saya juga sering memberi nasihat apa yang patut dilakukan apabila sudah ada anak sendiri nanti,”ujarnya lagi.

Untuk rekod, Harris dan Intan mendirikan rumahtangga pada 5 Februari 2021.

Sumber: Mstar online


ARTIKEL MENARIK: “Daripada 7.8 Billion Manusia, Kamu Bertakhta Di Hati.” Aksi Malu-Malu Heliza Bikin Terhibur, Sweetnya Ucapan Suami

IKLAN

ARTIKEL POPULAR: “Ditanya Nak Hadiah Apa, Saya Cuma Nak DOA.” Suami Dedah Sebab Pilih Heliza, Resepsi Dihadiri Ilmuan, Alunan Al-Quran & Tazkirah

“Selepas 35 Tahun, Bertemu Jua Pemilik Tulang Rusuk.” Mas Kahwin Senaskhah Al-Quran, Heliza Helmi Selamat Bergelar Isteri


Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

IKLAN

Mesti korang teringat kartun-kartun zaman dahulu? Siapa yang selalu terpacak depan TV mesti tahu banyak kartun. Berapa banyak agaknya yang adik-adik BK kita ni tahu pasal kartun popular tahun 90-an dan awal 2000. Follow dan subscribe Youtube Channel @BintangKecilMy
#BintangKecilMy #BintangKecil #KitakanJuara