Jika ditanya pada mana-mana isteri, apa yang dapat membuat mereka berasa puas dan bahagia, tentu antara jawapan asas yang diberikan ialah apabila mendapat kasih sayang sepenuhnya dari suami tercinta. Di bawah ini disenaraikan beberapa perbuatan si isteri yang dapat membuat sang suami bertambah sayang pada mereka.

.Isteri Kena Tahu Cara Nak Tambat Hati Suami. Barulah Manis Rumahtangga  1. Isteri bangun awal dahulu, jangan sampai suami bangun dan memasak untuk isteri.

2. Segera siapkan minuman pagi hari kesukaan suami, seperti kopi,teh,susu atau apa saja minuman kegemarannya. Tawarkan, menu apa yang diinginkan pagi ini.

3. Bila suami pergi kerja, hantar sampai ke depan pintu, pastikan isteri sudah dalam keadaan rapi. Sambil berikan ciuman sayang padanya.

4. Bila suami pulang kerja, jangan sampai keadaan rumah dalam keadaan berselerak. Sambut suami dengan senyuman yang indah dan kata-kata yang menenangkannya.

IKLAN

5. Jangan lupa, sediakan makanan kesukaan suami bila dia pulang kerja.

6. Sederhana dalam berpenampilan. umumnya laki-laki tidak menyukai perempuan yang berpenampilan dengan mekap tebal, sebaliknya kesederhanaan lebih menarik bagi mereka kerana menurut mereka lebih indah kecantikan asli perempuan.

7. Jika ada masalah, apapun yang bergejolak dihati Anda, berusahalah untuk tetap sabar dan menahan diri untuk tidak menyakiti hati suami.

IKLAN

8. Dapat mendampingi suami dalam suka dan duka.

9. Berusaha untuk menjadi sahabat yang menyenangkan di bilik tidur.
Ramai perempuan masih merasa malu untuk bersikap agresif walaupun kepada suaminya sendiri. Anggapan bahawa perempuan yang agresif dan tidak terhormat hanya untuk perempuan single. Tentu saja anggapan ini tidak berlaku untuk seorang isteri yang sudah ada suaminya sendiri.

10. Jika ada persoalan, segera tanyakan dengan suami, jangan simpan masalah di hati. Apalagi membocorkan rahsia diluar rumah.

IKLAN

11. Jika ingin keluar, minta izin atau atas pengetahuan suami.

12. Jangan menjadi isteri yg boros dalam belanja. Terutama untuk hal2 yg tidak penting.

sumber: www.gerbangkebahagiaan.com

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI