Tak perlu guna tukang profesional jika mahu menghias ruang di dalam rumah. Gunakan kreativiti dan dalam masa yang sama jangan abaikan bab keselamatan terutama sekali bagi anda yang ada anak kecil.

Misalnya untuk runag di dalam kediaman yang agak terhad namun anda mahu menampakkan ada sudut-sudut yang menarik dan kemas, mungkin cara ini dapat membantu.

Idea menarik ini dikongsikan oleh Rah Mat. Nak cuba buat sendiri, jom tengok caranya. Simple tapi nampak cantik dna kemas ruang tersebut.

Terimakasih pada semua yang like, komen dan beri cadangan, sedikit penambah baikkan dilakukan. Telah dicat putih di bahagian bawah, wayar telah disorok, ramai juga yang risau sebab tajam besi tu.

Saya dah ambil langkah keselamatan, dengan membalut wallpaper foam, pada keseluruhan besi tu supaya tiada bahagian yang tajam.


Room divider permintaan isteri, kita buat dan kita hiaskan, cantik tak 🙂

Bahan-bahan:
Wallpaper foam
Daun
Skru utk c channel
Kayu

* Wallpaper foam, daun, skru utk c channel semua beli kat kedai eco, c channel beli kat hardware, total kos tak sampai rm100.

Cara membuat:

*Wallpaper foam, daun, skru utk c channel semua beli kat kedai eco, c channel beli kat hardware.

IKLAN

* Balut keliling guna wallpaper Brick foam yang tebal, menutupi bahagian yang tajam.


* Untuk gantung bracket TV, saya alas dengan kayu disebelah dalam.

IKLAN

Siap.

Barangan menarik ada DI SINI

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club