Menjaga dan membesarkan anak bukanlah kerja mudah. Itu belum lagi sentuh bab melayan ragam dan karenah anak-anak. Semua itu memerlukan kesabaran yang tinggi.

Sedar akan sukarnya seorang ibu menjaga anak-anak, apatah lagi buat suri rumah sepenuh masa, suami ini ingin berkongsi pandangannya. Harapannya agar lebih ramai suami di luar sana akan lebih prihatin dalam menyantuni isteri dengan sebaiknya dan sekali gus menghargai apa yang dilakukan oleh isteri kerana apa yang dibuat itu bukan kerja yang remeh malah berat dan memenatkan.

Jom semak perkongsian ini.


Jaga anak memang penat ke? Serius penat! Siapa yang kata tak penat tu memang temberang la. Ataupun tak pernah jaga lagi!

Setiap pagi kena buat rutin yang sama. Urus mandi dia, urus makan dia, dari hujung rambut hingga hujung kaki kena urus. Tambahan kena urus kerja rumah lagi. Hari hari rutin sama. Yang beza cuma ragam anak.

IKLAN

Jaga Anak Memang Penat, Itu Realitinya &  Suami Ni Kongsi Pandangan.

Bayangkan setahun ada 365 hari, maka ada 365 kebarangkalian ragam yang berbeza.

IKLAN

Ada hari dia baik macam malaikat. Ada hari hari nauzubillah, ragam dia boleh buat mengucap panjang. Rutin semua jadi carca marba tergendala semuanya.

Huh, bukan badan je penat mental pun penat campur stress.

IKLAN

Sungguhlah, siapa yang jadi surirumah ni sangat perlukan sokongan dari pasangan mereka.

Anak anak memang tak akan faham maknya penat, pasangan sahaja la yang cukup matang untuk faham dan hargai kerja surirumah ni.

Jaga anak memang penat tapi nak jaga dan sedapkan hati pasangan lagi penat sebenarnya.

sumber : Mohd Fhais

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI