Isu poligami sememangnya adalah isu yang sangat sensitif dan objektif kerana lain orang, lain pandangannya dan penerimaan mengenai isu ini.

Namun sejak kebelakang ini, isu ini menjadi lebih sensitif apabila terpalit dengan isu yang tular membabitkan rumah tangga pengarah dan pelakon terkenal. Di media sosial, ramai yang menjadikan isu ini sebagai content.

Tidak terkecuali isteri kepada penyanyi rap Caprice, Farra Inalis turut memberi pendapat peribadinya di akaun Instagram miliknya baru-baru ini. Farra yang tenang menyuarakan pendapatnya mengenai perkara ini telah mendapat pelbagai komen yang menyokong pendapatnya.

Salah satu pendapat yang berani disuarakan adalah apabila Farra memohon kepada kaum lelaki yang bergelar suami untuk tidak menggunakan agama sebagai alasan untuk berpoligami jika hak isteri masih belum sempurna ditunaikan.

“Please, please, please wahai lelaki diluar sana, tolonglah sedar diri sikit. Jangan kau bagi alasan sebab kau nak ikut jejak Nabi sedangkan nafkah isteri kau tak ikut sunnah.

[TRENDING] ‘Dia Ditinggalkan Terkapai-kapai Menguruskan Anak-anak Yang Sedang Membesar. Adilkan Semua Ini?

IKLAN

[TIP MASAK] Hanya 15 Minit, Daging Liat Dapat Dilembutkan

“Kalau Nabi tu dia berlaku adil kepada isteri-isteri tak apa. Kalau kau betul-betul layak, kau mampu kau buatlah.
Tapi, kalau setakat nak bagitahu dekat bini pertama pun kau takut, kau tipu dia selama bertahun-tahun… agak-agaklah, bini mana yang tak gila, tak maki,” luahnya.

IKLAN

Tambahnya lagi, seseorang itu tidak perlu untuk menyalahkan takdir atas kesalahan diri kerana baginya berlaku curang itu adalah pilihan sendiri.

“Bagi aku, kau jangan salahkan takdir. Tak payah cakap ini takdir Allah kerana curang itu adalah pilihan. Engkau yang nak curang.

“Satu lagi, si penyondol kalau kau tak buka hati dekat si penyondol benda itu takkan jadi. So, masalah sekarang ini masalah lelaki dengan perempuan ini memang bermasalah. Memang dua-dua bodoh,” tutur Farra.

Tegasnya, dia bukanlah jenis seorang yang gemar untuk memberikan komen mengenai isu yang hangat berlaku tetapi berasa terpanggil apabila isu yang sama tular di semua laman sosial.

IKLAN

Ada betulnya pendapat Farra ini kerana memang ramai lelaki yang tidak mampu namun menjadikan pelbagai alasan berkaitan takdir dan agama sebagai alasan yang kuat untuk menyokong tindakan poligami mereka itu.

[MESTI BACA]

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

“Jangan Salahkan Takdir Dan Guna Alasan Agama“ – Isteri Caprice ‘Sound’ Lelaki Curang