Sudah tentu risau apabila ibu yang menjaga kita penuh kasih sayang mengalami masalah kesihatan. Begitu juga dengan pelakon, Aaron Aziz yang berkongsi kisah mengenai masalah kesihatan ibunya di Instagram.

Mengakui ibunya agak sukar untuk menerima rawatan di hospital, turut memberi peringatan bahawa perlu memujuk mereka menjalani rawatan lanjut dari pegawai perubatan.

“So bonda tersayang injured her toe sampai jadi mcm tu, tapi degil jugak tak nak ke Hospital..cuma nak clinic.”

“Kata Bonda ku, “Tak nak la nanti Doctor tahan”…so to cut long story short, the Doc kata she has to be on insulin. Sugar too high etc.”

View this post on Instagram

I think most elderly parents memang susah nak bawak jumpa Doctor kan. Most will believe in jamu, this supplement that supplement and not western medicines. So bonda tersayang injured her toe sampai jadi mcm tu, tapi degil jugak tak nak ke Hospital..cuma nak clinic. Kata Bonda ku, “Tak nak la nanti Doctor tahan”…so to cut long story short, the Doc kata she has to be on insulin. Sugar too high etc… Jadi saya nak bagitau Kalau ada ibu-bapa yg tak nak buat check up pls pujuk them. Pujuk diaorang dgn penuh kasih sayang mcm kita pujuk anak anak kita. Semoga. ALLAH AZZA WAJALLA memelihara ibu bapa kami Dan permudahkan segala urusan. #abgstresslagi #Abgdah2kaliheretMakpergiHospital #AbgsayangMak #Abgdoakansemuasihat #AbgrasamcmnakCheckInkatilsebelahMak #Abgtaklehtidur #AbgmenyesalkecikkeciktakbelajarrajinrajinjadiDoctor #abgwarningjgnswipegambar #abgkandahcakapjgnswipe

A post shared by Aaron Aziz (@aarondwiaziz) on

PERINGATAN BERSAMA

“Jadi saya nak bagitau Kalau ada ibu-bapa yg tak nak buat check up pls pujuk them. Pujuk diaorang dgn penuh kasih sayang mcm kita pujuk anak anak kita.

“Semoga ALLAH AZZA WAJALLA memelihara ibu bapa kami Dan permudahkan segala urusan,” kongsi Aaron lagi bersama foto kesan yang dialami ibunya di bahagian ibu jari kaki.”

Semoga menjadi iktibar bersama.

Foto: Instagram Aaron Aziz

bsbsb