Kisah seorang peniaga durian ini meruntun jiwa warganet. Gara-gara duit tak cukup untuk membeli permainan idaman anak, peniaga durian ini menukarkan durian jualannya dengan permainan berkenaan.

Setelah mendapat persetujuan penjual permainan itu, hasrat anaknya untuk memiliki permainan itu tercapai.

Ikuti perkongsian meruntun jiwa ini yang melambang kasih ayah sepanjang masa untuk anak-anaknya.

Kisah sebak! Durian pengganti bayar mainan….
Semlm time kami on niaga di Jengka, dtg sorg pakcik dgn anak2 dia. Dia cakap nak beli mainan utk anak tp duit x cukup. Dia niaga durian. Jd dia tanya boleh x tukar dengan durian sbb anak dia dah lama teringin nak main dron.

Kami saling pandang. Last2 aku cakap ok lah pakcik. Janji anak happy. Kira2 semua dekat 200+- jgklah campur dron, kete kontrol dan mainan2 kecik tu sbb anak2 dia 4 org. Alang2 blh tukar pakat beli sorg 1.

Dia blk amik durian. Dtg hntr. Sekali musang king..campur2 dgn D24. Tengok muka anak dia happy masing. Waktu kitorg ajar anak dia main dron, masing2 keliling aku. First time. Sekali sekala aku tenung wajah pakcik tu.

Tersenyum puas dapat beli tuk anak. Mungkin kewangan x cukup tp apa yg ada usaha jugak nak bg anak happy. Jerih payah seorg ayah demi anak2. Tersentuh hati aku. Auto sebak tak payah pasang lagu sedih. Tp hati aku puas dapat jgk bantu pakcik ni happy kan anak2 dia. X dapat duit, dapat musang king pun alhamdulillah.

Moralnya, sayang dan hargailah ayah ibu yang membesarkan kita. Kita tak tahu apa yg telah mereka lalui utk pastikan di mana kita hari ni.🥺

Sumber: FB Harga Rapat Penang

Bacaan lanjut: 

Seakan Memberi Tahu Tidur Tak Cukup Setelah Bergelar Ibu, Neelofa Kongsi Kapsyen Ringkas, Tapi Ini Komen Netizen.

Nak Halau Monyet Masuk Kebun, Ular Sawa Nampak ‘Real’ Hanya Guna Tayar Terpakai, Netizen Kagum!

IKLAN

Nak Kos Murah Bila Nak Ubah Suai Rumah, Perunding Kewangan Ini Bagi Trik Mudah Kena Tahu, Baru Boleh Jimat!

Hanya Guna Baja Bancuh Sendiri, Pokok Limau Kasturi Berbuah Lebat Sepanjang Tahun!

*Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

MedicKeluarga: Dialisis, Peluang Kedua Pesakit Ginjal. Pakar Buah Pinggang Ni ada jawapannya.

IKLAN

MedicKeluarga: Mandi malam ketika hamil. Ada pendapat kata nanti bengkak kaki. Pakar ini jelaskan lebih lanjut. 

MedicKeluarga: Betul ker ni, makan atau minum pati ikan haruan mampu sembuhkan luka operation dengan cepat? Pakar ini jelaskan lebih lanjut. 

Bintang Kecil: Tengok gigi macam bersih je kan, tapi sebenarnya bila kita tak bersihkan dengan betul semakin lama buat gigi kita jadi berkarat. So teknik berus gigi kenalah betul.

Follow dan subscribe Youtube Channel @BintangKecilMy#BintangKecilMy #BintangKecil #KitakanJuara