Ketika ini ramai antara kita yang terpisah dan tidak dapat melawat orang yang tersayang angkaran pandemik ini.

Perintah Kawalan Pergerakan (PKP yang mengkibatkan tidak boleh merentas sempadan negeri termasuk luar negara.

Sejak tahun lepas, apabila seluruh dunia menghadapi serangan virus paling bahaya di dunia ini, banyak negera mengamalkan dasar ‘tutup pintu’ untuk mengelak penularan.

Begitulah situasi yang dialami oleh pelakon dan pelawak, Vicha Saywho yang tidak berjumpa anak-anaknya sejak tahun lepas pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) sehingga ke hari ini.

Vicha atau nama sebenarnya Refika Novianti Faturohma merindui tiga orang anaknya iaitu  Aurel Angelina Khezya, 11, Listya Arum Tresnasih, 10, dan Michelle Averina Calysta, 8 yang menetap di Bandung, Indonesia.

Menerusi  muat naik di instagramnya awal tahun ini telah mengundang sebak dikalangan peminatnya.

Biarpun perwatakkannya dikenali sebagai seorang wanita yang lucu dan ceria, video yang dikongsikan di Instagram miliknya membuatkan ramai yang meruntun jiwa.

Ibu mana yang tak sayang anak, yang berjauhan sekian lama hanya video dan panggilan telefon mengubat rindu.

Demi rezeki buat anak-anak, jauh di sudut hati Vicha bersyukur kehadirannya di Malaysia mendapat perhatian perminat di sini.

Ikuti perkongsiannya.

IKLAN

Hari ini genap satu tahun lah saya tak berjumpa anak-anak.

video ni satu tahun lepas time tu saya tak bagitahu aurel yg saya balik bandung nak bagi surprise dekat dia , dia ingat birthday dia saya x dtg ke bandung sebab ada kerja , so saya cakap dekat dia tak apelah ambu tak balik ni , ambu sewakan bilik hotel ,korang pergilah swim dekat hotel so mereka happy sebab suka sangat swimming  tiba2 sampai jer saya ada kat sana dia terkejut

Happy birthday my love aurael angelina khezya yg ke 12 tahun hari ini , hari ini ambu betul2 tak  dapat nak dtg bandung bukan nak buat prank lagi tapi memang betul2 tak dpt datang sebabkan kondisi covid ni , tak  ape doa ambu selalu ada untuk semua anak2 ambu i love u so much doa yg terbaik untuk aurel ya.

IKLAN

Merujuk ruangan komen, rata-rata peminat melahirkan rasa sedih dan simpati situasi yang dihadapi oleh Vicha dan mendoakan agar dirinya tabah.

 

Sumber: vicha_barbie