Selebriti ini memang cukup terkenal dengan sifat penyayang sebagai seorang ibu. sementelah dia yang membesarkan anak-anak sendiri. Bergelar ibu tunggal tidak mematahkan semangatnya bahkan dia nekad untuk bersama anak-anaknya sebagai satu keluarga yang melengkapi antara satu sama lain.

“Kemewahan Tak Boleh Beli kasih Sayang. Cukuplah Anak-Anak Sihat & Riang, Saya Dah Bahagia.”Perkongsian Rita Buat Netizen Sebak!

Namun di sebaliknya ada pula netizen yang memberi komen yang yang membuatkan Rita bengang dan membalasnya.

Cuma kekurangan ksih ayahnya.kesian anak2

Namun komen tersebut terus dibalas oleh Rita.

eh?! Nape nk kesian pulak?? Xde kurang kt mana2 pon..org otak yg pikir singkat je pikir mcm tu…kasih syg ibu ni luas..kasih syg ibu ni xpernah kurang sbb tu ank2 xde rasa terkurang kt mana2..sy pon xde bapak tp elok je mak sy besarkn sy,sy xde rasa kurang kt mana2 pon. Jgn pikir cetek sgt…pikir positif …awak pon klau hidup dgn ibu awak je awak rasa kurang ke? Rasa xhepi ke? Xde kurang kt mana2 pon klau xde ayah…

“Kemewahan Tak Boleh Beli kasih Sayang. Cukuplah Anak-Anak Sihat & Riang, Saya Dah Bahagia.”Perkongsian Rita Buat Netizen Sebak!

IKLAN

Situasi tersebut turut mendapat respon yang lain yang rata-rata menyokong Rita.

jrin.co@ritrud727 betul kak i feel it because i in that situation too x dak kurang pon sbb as long as kita dengan mak kita slalu happy berbanding ayah tp xdak la smpai lupakannya terus sbb buat la mcm mna pon dya still ayah and ada tanggungjawabnya tp tu terpulang pada dia nak laksanakan tanggungjawab tu or not.. mak punya kasih sayang xdak dekat org lain kasih syg ayah lain.. org lain tgk kesian padahal kita yg rasa benda tu dan dah terbiasa.. btw i wish akak slalu jd the best mom ever for two kids??

aisy145@ritrud727 setuju… You remind to my mum… Recently, she became single mother for us.. And yes we love her so much.. Dad’s passed away last year.. But yes.. We realized mum’s love is the best.. Sikit pun tak kurang langsung.. Im also a mother.. And i believed that… You are the iron lady!! You are the best @ritrud272

ct_kamilsya pun hnya d bsrkn dgn ibu shj. ok jer..dia lh ibu..dia lh ayh..love my mum..moga rita terus kuat

aisy145Nnt anak2 boy dah besar… Mesti diorg jaga ibu diorg bagai menatang minyak yg penuh… Seronoknyaaaa sis @ritrud727 ???

IKLAN

a_cahayamataBetul tu teruskan positif @ritrud727 insyaAllah Allah akan permudahkan jalan kita yg senasib nie.. Ramai wanita2 kt luar nie yg melalui jalan yg sama.. Percayalah apa yg Allah tentukan ini yg terbaik utk kita.. ???

ain_fareez_homestayTerselah muka kebhgiaan ??? moga Allah memberikn kebhagiaan dunia dan akhirat selamanya amin…

kasih882@ritrud727 xpnh rasa nk reply slalu sunuk tgk ig sis je. Tp eh geramnya. Klu ada bapak pn menyusahkan/ serupa xde je kejadah nk rasa kurang. Ibu ni tuhan ciptakan sgt hebat. Dia boleh bg kasih syg melimpah ruah walaupn tanpa lelaki bernama ayah. Ank2 pn happy je with their mom. Eh klu dpan mata ku jentik juger sape berkata begitu

“Kemewahan Tak Boleh Beli kasih Sayang. Cukuplah Anak-Anak Sihat & Riang, Saya Dah Bahagia.”Perkongsian Rita Buat Netizen Sebak!

IKLAN

Tidak terhenti setakat itu, Rita kemudiannya menambah lagi komen:

Ritrud727ada jugak org yg panas hati tgk sy bole besarkan ank2 sorg diri sampai dorg bole sek,bole hidup normal hepi mcm kanak2 lain walaupon beza nya bapak xde ek ? nape nk panas sgt hati nk ungkit pasl bapak? Konon lebih tau nawww lah perasaan ank2 sy drpada sy ibu mereka sendiri???!! Ayoooyooo..patutnya bagi semangat kt sy ibu tunggal or hepi tgk budak2 ni elok je sy bg sek mkn cukup serba serbi..ini sanggup nk pertikai ,sanggup buat ig fake! Xpuas hati sy berjaya bela sorg2 tanpa bantuan duit dr sape2??! Xpuas hati ank2 sy hidup cukup segalanya??!! Xpuas hati tgk ank2 sy hepi??!! Hidup sape yg kesian dan xhepi sebenarnya??!!! Anda atau kami?! ?

norfadzilahs@ritrud727 betul ckp sis, adik sy yg bongsu, arwah ayah meninggal masa umur dia 11bln,kasih syg makan famili bg sama je mcm ayah ada… Skrg umur dewasa, ada ank dh pn.. Semoga @ritrud727 bahagia selamanya bersama ank tersyg.

tatytzOrg kmpung ye @afizawati ….?? tp betul kata @ritrud727 tu… org yg kena tinggal bapak je paham perasaan geng yg senasib… harap2 x jd kat anak cucu kita semua…

deknoitt@ritrud727 toksah dok layan depa. Orang yang lalui ja yang paham .. Setiap orang ada jalan cerita dia sendiri .. Hok mana yang takleh nak move on tengok kebahgiaan orang lain tu mybe dia bermasalah .. Kita doa yang baik2 dah , biaq Allah yang tentukan . Semoga dalam jagaan Allah dan diberikan kesihatan yang baik dan kebahgiaan yang tak terhingga . ??

Sumber: IG ritrud727