Doa seorang ibu adalah doa yang selalu dinanti anak-anaknya. Doa ibu tiada hijab dan mustajab! Doa seorang ibu untuk anaknya akan membawa keberkatan hidup di dunia.

Malah dikatakan bahawa doa ibu setanding dengan doa Nabi untuk umatnya iaitu membawa kemuliaan, dapat menolak fitnah, membuka pintu rezeki, dan pintu hidayah.

Jadi jangan buat main dengan doa seorang ibu. Oleh itu, para ibu harus sentiasa berdoa yang baik-baik untuk anak-anak agar kejayaan sentiasa mengiringinya.

Selanjutnya ikuti perkongsian ini.

Keramatnya Doa Ibu! Amalkan Surah Al-Imran Termasuk Dua Cara Lagi Agar Anak Berjaya Dan Cemerlang! 

KERAMATNYA DOA IBU!

IKLAN

Amalkan doa ini utk anak berjaya, cemerlang dunia akhirat dan menjadi anak yang hebat serta soleh/solehah :

Amalkan surah Surah Al-Imran ayat 8-9:

رَبَّنَا لَا تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَيْتَنَا وَهَبْ لَنَا مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً ۚ إِنَّكَ أَنْتَ الْوَهَّابُ’ رَبَّنَا إِنَّكَ جَامِعُ النَّاسِ لِيَوْمٍ لَا رَيْبَ فِيهِ ۚ إِنَّ اللَّهَ لَا يُخْلِفُ الْمِيعَادَ

Maksudnya:

IKLAN

“Mereka berdoa, Ya Tuhan kami, janganlah Engkau jadikan hati kami condong kepada kesesatan, sesudah Engkau memberi pertunjuk kepada kami, dan kurniakanlah kepada kami, rahmat dari sisi Engkau, kerana sesungguhnya Engkaulah Maha Pemberi Kurnia. Ya Tuhan kami, sesungguhnya Engkau mengumpulkan manusia, untuk menerima pembalasan pada hari yang tak ada keraguan padanya. Sesungguhnya Allah tidak memungkiri janji”.

Doa

1.Bagaimana doa ibu boleh mampu merubah takdirnya dan takdir anak anaknya. Sebaik atau seburuk mana pun anak itu ialah zuriatnya. Seorang ibu berdoa semoga anaknya menjadi anak yang soleh. Allah uji ibu tadi anaknya tak seperti yang diharapkan. Imam al qurtubi berkata marah ibu bukan benci tak suka tandanya sayang.

Munajat
2.Seorang ibu perlu sentiasa bermunajat kepada Allah. Anaknya bukan miliknya tetapi pinjaman Allah. Ibu ada titik keikhlasan dalam dirinya sejak dari mengandung lagi. Bila lahirnya zuriat segala kesakitan mengandung dan melahirkan hilang begitu sahaja. Doa ibu sangat penting kalau pun anaknya tak berjaya tetapi keberkatan tetap ada dalam diri anaknya kerana keredhaan ibu terhadap.anaknya.

IKLAN

Jaga kata-kata

3.Ada kalanya bila anak dah dewasa dan derhaka ada ibunya yang dalam keadaan marah berkata ibu tak halalkan susu ibu. Kata ustaz memang benar anaknya telah melakukan perkara yang mengecewakan ibunya tetapi adakah kata kata itu boleh merubah segalanya dalam hidup anaknya. Keberkatan hidup. Keredhaan hidup anaknya. Kehilangan seluruh hidupnya. Anaknya akan menjadi bertambah marah kerana kesan dari mulut ibunya. Jangan berkata begitu kerana ibu susu ibu itu milik Allah bukan milik dirinya.

Wahai ibu-ibu semua, doa yang baik saja buat anak2 mu kerana doa ibu tiada hijabnya!

Sumber: Azura Badardin

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI