Memiliki ruang dapur yang selesa dan berhias indah tentu menjadi impian ramai antara kita. Maklumlah di ruangan dapur inilah  banyak masa ibu-ibu habiskan untuk  menyediakan makanan.

Pun begitu, kita juga sedar untuk merias ruang memerlukan bajet tertentu hingga boleh mencecah beribu-ribu ringgit. Hal  ini kadang-kadang membantutkan keinginan untuk transform ruang dapur menjadi ruang yang lebih cantik.

Namun Mcyah Joanjett mengambil pendekatan lain, bermodalkan RM 200 sudah mampu untuk dirinya menjadikan ruang dapur kediamannya berubah wajah 360 darjah.

Jom lihat apa yang telah dilakukan.


Actually rumah aku ni takde dapur (biasalah rumah orang have-have mana masak?).

Jadi aku ubahsuai bilik kosong jadi dapur. Semua barangan yang digunakan adalah dari kedai eco RM2 dan Mr.Diy sahaja. Bajet keseluruhan lebih kurang RM200 termasuk wallpaper.

Takdelah wow sangat, janji nampak luas, bersih dan tak bersepah. Yang penting banyak benda suami DIY sendiri je hehe.

Setiap harga dan detail barangan ada pada setiap gambar. Wall paper beli kedai eco Rm2.

Sebelum 

IKLAN

Selepas

IKLAN

Ternyata jika kita pandai merias ruangan, tentu hasilnya nampak wow walaupun hanya menggunakan barang-barang berharga ekonomi. 

Kredit: Mcyah Joanjett via Ilham Dekorasi