Parvo adalah satu penyakit virus yang menyerang si bulus. Lebih membahayakan apabila virus parvo boleh menjangkiti kucing-kucing lain dengan begitu cepat dan menyebabkan kematian.

Selain bawa kucing anda ke klinik veterinar, boleh juga cuba petua guna rumput ini. Mana tahu berkesan. Sekali tengok orang akan cakap ia tumbuhan liar, tetapi banyak manfaatnya pada haiwan terutama kucing.

Kucing Kena Jangkitan Virus Parvo, Rawat Guna Pokok Rumput Viral Ni. Boleh Hilangkan Selesema & Demam Juga!Bagi anda yang membela kucing dan menghadapi masalah kesihatan seperti demam, tak lalu makan dan sebagainya, boleh cuba kaedah yang dikongsikan oleh Boby Cat Shop.

Nak tahu caranya jom baca ni:


Rumput ini pernah viral dulu. Sekarang viral semula.

Nama rumput ni, RUMPUT PENDUL.

Kucing Kena Jangkitan Virus Parvo, Rawat Guna Pokok Rumput Viral Ni. Boleh Hilangkan Selesema & Demam Juga!Kalau ada kucing yang sakit Parvo, Selsema atau demam, boleh berikan air rebusan rumput ni pada kucing tersebut. Kucing yg hilang selera makan atau tanak makan langsung pun boleh diberikan air rebusan rumput ni.

Rumput ni tumbuh meliar di kawasan lapang yang tanahnya agak lembab. Ia tidak akan tumbuh dicelah pohon besar. Ia suka tempat terang dengan cahaya matahari.

Kucing Kena Jangkitan Virus Parvo, Rawat Guna Pokok Rumput Viral Ni. Boleh Hilangkan Selesema & Demam Juga!CARA-CARA BUAT AIR REBUSAN:

IKLAN

1️⃣ Cabut rumput ini bersama akarnya.

2️⃣ Bersihkan tanah dari akar dan daun.

3️⃣ Patahkan sikit-sikit masukkan daun, batang dan akar kedalam bekas dan rebus dengan api yang sederhana hingga agak mendidih. Jangan guna api besar, khasiatnya akan hilang.

4️⃣ Bila kandungan air sudah jadi separuh, matikan api dan sejukkan pada suhu bilik.

5️⃣ Bila sudah sejuk, bagi 10mil hingga 20mil pada kucing yang sakit pagi dan malam.

IKLAN

✔️ Selebihnya boleh disimpan di dalam peti sejuk. Tapi janganlah lebih dua minggu. Hilang khasiatnya. Kena cari rumput baru dan buat.

Sumber: Boby Cat Shop

ARTIKEL MENARIK: “Jiran Sepakat Membawa Berkat.” 8 Keluarga Ni Ubah Lorong Terbiar Jadi Kebun Taman. Bukan Je Cantik Dapat Rasa Hasilnya!

Sebelum Bercuti Atau Balik Kampung Kena Letak Duit Syiling Dalam ‘Freezer’, Ini Sebabnya Yang Ramai Tak Tahu!

IKLAN

Guna Hormon Air Kelapa, Rahsia Pekebun Thailand Nak Pokok Subur & Berbuah Lebat. Ini Caranya!

Kucing Kena Jangkitan Virus Parvo, Rawat Guna Pokok Rumput Viral Ni. Boleh Hilangkan Selesema & Demam Juga!

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI