Melihat situasi kes pandemik yang  melanda negara kian menurun, rata-rata melahirkan rasa syukur dan gembira. Sementelah banyak  aktiviti yang dapat dijalankan seperti biasa.

Antaranya termasuklah sesi persekolahaan Yang dibuka mengikut fasa tertentu yang ditetapkan kerajaan. Pelbagai pandangan masyarakat tentang isu ini, Ada yang gembira tak kurang yang bimbang dengan keselamatan anak-anak.

“Lagi Takut & Risau Bawa Anak Ke Shopping Mall.” Anak Gembira Dapat Kembali Ke Sekolah, Yatt Hamzah Luah Rasa Syukur!Berkongsi pandangan mengenai isu berkenaan di instagram miliknya, Yatt Hamzah mengakui gembira melihat anak kecilnya, Iqlima yang sudah pun memulakan sesi persekolahan seperti biasa.

“Lagi Takut & Risau Bawa Anak Ke Shopping Mall.” Anak Gembira Dapat Kembali Ke Sekolah, Yatt Hamzah Luah Rasa Syukur!Meskipun ada rasa bimbang, namun akuinya, itu adalah pilihan terbaik dibandingkan dengan membawa anak-anak Keluar ke tempat lain.

“Lagi Takut & Risau Bawa Anak Ke Shopping Mall.” Anak Gembira Dapat Kembali Ke Sekolah, Yatt Hamzah Luah Rasa Syukur!“Kesian Iqlima, rindu sekolah, rindu kawan-kawan dan guru-gurunya sampai terbawa-bawa dalam mimpi. Dia mengadu mimpi pergi sekolah jumpa kawan-kawan masa awal bulan lepas September.

“Menitis air mata Bondanya masa tu juga lantas berdoa agar sekolah cepat dibuka. Dan Alhamdulillah doa dimakbulkan. Hari ini dia sudah boleh ke sekolah,” kongsi Yatt bercerita.

“Lagi Takut & Risau Bawa Anak Ke Shopping Mall.” Anak Gembira Dapat Kembali Ke Sekolah, Yatt Hamzah Luah Rasa Syukur!

 

Lebih baik dari bawa ke tempat lain

Bagi Yatt dia berserah segalanya kepada Allah untuk melindungi anaknya sepanjang di sekolah dan keputusan menghantar anak ke sekolah itu pastinya lebih baik dari membawa anak ke tempat-tempat lain yang tidak mematuhi SOP

“Lagi Takut & Risau Bawa Anak Ke Shopping Mall.” Anak Gembira Dapat Kembali Ke Sekolah, Yatt Hamzah Luah Rasa Syukur!“Namun ramai pula tanya tak takut ke anak dah ke sekolah dengan kes Covid19 masih tinggi? Tak risau ke anak-anak kena jangkitan nanti?

IKLAN

“Jawapan Bonda, lebih takut dan risau bawa anak-anak ke shopping mall, tempat-tempat peranginan untuk bercuti dan makan di restoran. Di tempat-tempat ni masih sangat ramai yang tak jaga SOP maka kebarangkalian untuk dijangkiti sangat tinggi berbanding di sekolah anak-anak saya,” katanya menerusi kapsyen.

Dia dalam pada itu memuji pihak sekolah anaknya yang amat menitik beratkan disiplin selain mengikut SOP dengan ketat.

“Lagi Takut & Risau Bawa Anak Ke Shopping Mall.” Anak Gembira Dapat Kembali Ke Sekolah, Yatt Hamzah Luah Rasa Syukur!Alhamdulillah sekolah Tahfiz As Sofa sangat menitik beratkan dispilin dan menjaga SOP dengan ketat. So Bonda tak risau in shaa Allah all my daughters are in good hands.

“Terima kasih guru-guru dan pihak pengurusan sekolah untuk Hari Pertama yang menceriakan bagi anak-anak kami.

Semoga anak-anak akan dapat terus ke sekolah tanpa halangan yang memudaratkan mereka lagi. Semoga anak-anak ini dididik dengan baik di sekolah agar menjadi anak-anak yang Soleh Solehah, Musleh dan Alim. Ameen YA Rabb,” ujar Yatt lagi.

Sumber: yatthamzah_suci

IKLAN

“Lagi Takut & Risau Bawa Anak Ke Shopping Mall.” Anak Gembira Dapat Kembali Ke Sekolah, Yatt Hamzah Luah Rasa Syukur!

IKLAN

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI