Pelakon dan usahawan, Datin Rebecca Nur Al-Islam selamat bersalin pagi tadi pada jam 8.30 pagi di sebuah hospital swasta di Kuala Lumpur.

Berita gembira itu dikongsikan sendiri olehnya menerusi sebuah hantaran di laman Instagram miliknya.

“Alhamdulillah di pagi Jumaat yang penuh Barakah hari ini pada tarikh #12052023
pada pukul 8.30 pagi tadi saya telah melahirkan anak lelaki saya dalam keadaan pembedahan.

“Syukur kepada Allah SWT semuanya berjalan dengan baik 🙏🏻🥹 Bayi lelaki saya dilahirKan 38 minggu lebih dengan seberat 2.71kg dan tingginya 34cm.” tulisnya di ruangan kapsyen.

Dalam pada itu, Rebecca yang lebih mesra disapa sebagai Mummy Becca sempat mengucap syukur dan mengucapkan terima kasih kepada semua yang banyak menitipkan doa buatnya dan bayi.

IKLAN

Lahir Pagi Jumaat, Rebecca Nur Al-Islam Selamat Bersalin Bayi Lelaki. Lengkap Anak Ke-9!

“Syukur Ya Rabbi 🥹🙏🏻Mummy Becca ingin mengucapkan terima kasih kepada anda semua yang banyak menitipkan DOA untuk mummy dan baby ,terima kasih Allah sahaja yang dapat membalasnya.

IKLAN

“Terima kasih kepada suami tercinta dari awal pregnant sampai la hari ini bersalin sentiasa setia bersama menemani MUMMYBECCA🙏🏻🤍🥹😘 thank you papa.

“Thank you juga buat ibuku ,doamu tiada Hijab, tembus ke langit, thank you datang Ma, dan Sentiasa mendoakan anak-anak Mu🤍🫠” tambahnya.

IKLAN

Terdahulu, Rebecca berkahwin dengan Datuk Nur Azam Sulaiman pada 2011 dan dikurniakan lima anak iaitu Nor Anggun Raverra, 11, Nor Anggerik Renesmee, 10, Nor Aliff Al- Raffael, 7, Nor Ahmed Al- Reaggan, 4, dan Nor Aurora Riana, 4.

Selain itu, dia juga memiliki seorang anak angkat Nor Adam Daniel, 15, serta dua anak tiri yang masing-masing berusia 27 dan 20 tahun.

Sumber : Instagram Rebecca Nur Al-Islam

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI