Selalu kita dengar orang kata ‘bercinta sampai syurga’ namun betapa indah dan bertuahnya hidup ini jika kita juga menemui sahabat hingga syurga.

Hakikatnya mencari kawan yang baik yang sentiasa ada susah senang di sisi bahkan ikhlas hatinya untuk membawa kita kearah kebaikan, itu suatu yang bukanlah senang untuk ditemui.

Buat follower Keluarga, sila guna kod promo KELGSP5 untuk pembelian British Polo Yuna Handbag Set dengan harga lebih murah hanya di GO SHOP 

 

Lebih-lebih lagi jika telah diusia senja, kekuatan fizikal semakin lemah sentiasa memerlukan bantuan orang di sekeliling, kadang-kadang bukan sahaja keluarga menjauh apatah lagi insan bergelar kawan.

“Mata Ayah Tak Berapa Nampak…”- Sahabat Hari-hari Pimpin Tangan Bawa Ke Masjid. Ramai Tersentuh Melihatnya!

Pimpin Tangan Setiap Waktu

Namun perkongsian video daripada salah seorang pengguna Tiktok yang dirakam dari jauh memperlihatkan ayahnya yang sudah berusia dipimpin  oleh rakan untuk sama-sama berjalan ke masjid cukup menyentuh hati. Betapa hebatnya nilai persahabatan antara keduanya!

IKLAN

Menurut pemilik video tersebut yang dikenali sebagai @_4clover_, keadaan penglihatan bapanya sudah tidak berapa jelas, oleh sebab itu rakan bapanya akan datang setiap kali masuk waktu solat untuk memimpin sahabatnya yang dikenali sejak puluhan tahun lalu untuk sama-sama ke masjid berdekatan.

“Mata Ayah Tak Berapa Nampak…”- Sahabat Hari-hari Pimpin Tangan Bawa Ke Masjid. Ramai Tersentuh Melihatnya!

Pengguna TikTok berkenaan turut juga merakamkan ucapan terima kasih kepada sahabat ayahnya itu kerana sudi tolong bawakan ayahnya ke masjid. Bahkan turut mendoakan agar pakcik berkenaan mendapat ganjaran yang hebat di sisi Allah swt.

 

Meninjau di ruangan komen, rata-rata wargamaya turut terharu dengan persahabatan yang ditunjukkan oleh kedua-dua warga emas tersebut.  Bahkan ramai mengakui bukan senang untuk mendapatkan seorang sahabat seperti itu yang setia memimpin rakaannya untuk sama-sama beribadah ke masjid.

IKLAN

Warganet juga turut mendoakan agar keduanya diberikan kesihatan yang baik untuk dapat terus datang ke masjid untuk menunaikan ibadah bersama-sama.

Perkongsian video ini turut mencuri perhatian artis kesayangan ramai antaranya  Fazura dan beliau meninggalkan komen “MasyaAllah.. Semoga kita juga dikurniakan sahabat begini.. Aminnn 🤲🏻💖”

“Allahu the most touching video fyp yang lalu harini😭😭😭😭,” komen salah seorang warganet yang lainnya

“Moga mereka berjumpa disyurga nanti 😭 sahabat dunia akhirat..susah nak jumpe 😭,” doa yang lain.

@_4clover_ Terima kasih pakcik selalu jagakan ayah di masjid semoga syurga buatmu🥺🤍 #sahabatsyurga ♬ Usik – Feby Putri

IKLAN

 

 

ARTIKEL MENARIK : “Di Rumah Auto Jadi Bapak-bapak..”-Isteri Abam Bomba Viral Kongsi Rutin Suami,Tarik Perhatian!

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI